Spaghetti met champignons, geroosterde walnoten en tijm

Laatst bijgewerkt: juni 2022
123-h-spaghetti-noten-FF3-01-22.jpg

recepten

Een originele combinatie boordevol gezonde ingrediënten. 

In 35 minuten op tafel

Ingrediënten voor 2 personen
1/2 bloemkool, in roosjes
120 g volkoren (spelt)spaghetti
250 g mix van champignons, in stukjes
enkele takjes verse tijm
scheut plantaardige drink/melk
snufje nootmuskaat
60 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 handvol walnoten

Bereiding
  • Stoom de bloemkoolroosjes gaar.
  • Kook de (spelt)spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak de champignons in een hete pan met olijfolie. Kruid met zwarte peper, een snufje zout en de tijm.
  • Mix de bloemkool met de plantaardige drink/melk, wat olijfolie, zwarte peper, een snufje zout, de nootmuskaat en de helft van de Parmezaanse kaas tot een smeuïge saus.
  • Rooster de walnoten samen met de rest van de Parmezaanse kaas in een antiaanbakpan met een scheutje olijfolie.
  • Meng de spaghetti met de bloemkoolsaus en voeg de champignons en de crumble van walnoten toe. 

Cover Fast Food_3_HR_front.jpg
Een recept uit het boek 'Fast Food 3' - '80 snelle recepten'
van Sandra Bekkari
uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts
food foto Wout Hendrickx 


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram