Snelle one-pot risotto van orzo met erwtjes, prei, spinazie en spek

123-h-risotto-kokkerellen-07-22.jpg

recepten

Risotto is heerlijk romig met een lichte bite, maar het is geen doordeweeks gerecht.
Voor dit smaakvol alternatief op basis van Griekse pasta heb je maar één pot nodig en een half uurtje tijd. 


Ingrediënten voor 4 personen
1 ui
2 grote preistengels
200 g (magere) spekblokjes
300 g orzo
2 (vlees)bouillonblokjes
200 g diepgevroren erwtjes
150 g spinazie
50 g geraspte Parmezaanse kaas + wat extra bij het serveren

Bereiding
  • Snipper de ui fijn en snijd de prei in fijne halve ringetjes. Zet een pan met hoge zijkanten op het vuur en bak de ui samen met de spekblokjes op middelhoog vuur zodat de ui glazig wordt en de spekjes krokant worden. Je hoeft geen extra olie toe te voegen.
  • Voeg na 3 minuten de prei toe en bak mee voor zo’n 2 minuten. 
  • Voeg dan de orzo toe, samen met de bouillonblokjes, 1 liter kokend water en de erwtjes. 
  • Laat het water zachtjes pruttelen en roer regelmatig zodat de orzo niet aaneenkleeft. De orzo heeft ongeveer 15 minuten nodig om gaar te worden.
  • Voeg dan de spinazie toer en laat slinken. Roer er tenslotte ook de Parmezaanse kaas door. Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Serveer meteen met wat extra Parmezaanse kaas.

Tip
Als je dit gerecht veggie maakt, voorzie dan wat crunch (bijvoorbeeld met wat geroosterde pijnboompitjes of fijngehakte walnoot) om het gerecht wat meer bite te geven. 

Een recept uit het boek 'Gezellig Kokerellen' - 'Lekker evenwichtig genieten' van Ellen Van Gool
uitgegeven door Lannoo
fotografie: Ellen Van Gool

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram