Recept: roomsoep van groene groenten
recepten
Deze soep wordt bereid op basis van verse groentebouillon.
Dat kost wat extra tijd en werk, maar het is ook zoveel lekkerder!
Ingrediënten voor 4 personen
1 liter gevulde groentebouillon (*)2 handen spinazie
2 el slagroom
mespunt gedroogde chilivlokken
muskaatnoot
Bereiding
- Warm de gevulde groentebouillon in een pan. Voeg de spinazie toe op het moment dat de bouillon bijna kookt. Roer even door zodat de spinazie snel slinkt.
- Neem na 1 à 2 minuten de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
- Voeg de slagroom toe, roer kort en laat de soep niet meer koken.
- Bestrooi de soep met chilivlokken en garneer met wat muskaatnoot.
(*) Gevulde groentebouillon
Maak eerst de groentebouillon door 3 geschraapte wortelen, 2 gepelde uien, 1 preistengel en 2 gewassen aardappelen in stukken te snijden en aan 4 liter kokend water toe te voegen. Doe er nog 6 zwarte peperkorrels, 1 laurierblaadje, de stelen van een bosje peterselie en wat zeezout bij en laat een half uur pruttelen onder deksel. Zeef de bouillon.
Ingrediënten
2 l groentebouillon3 wortelen, geschraapt en in blokjes gesneden
2 uien, in ringen
1 preistengel, in dunne ringen
2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 pastinaak of zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
1 bosje lente-ui, gesnipperd
handvol erwten
300 g cannellinibonen uit blik, gespoeld
Bereiding
- Breng de groentebouillon zachtjes tegen de kook aan en voeg de wortelen, uien, prei, aardappelen en pastinaak of zoete wortel toe. Laat 20 minuten pruttelen.
- Doe de lente-ui, cannellinibonen en erwten erbij en laat de soep nog een paar minuten op het vuur.
Een recept uit het boek 'Van bouillon tot soep - het geheim van fantastische soep op basis van zes eenvoudige bouillons' van Drew Smith, uitgegeven door Manteau.
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist