Gerelateerde artikels
Rabarbertaart met karamel
recepten
Wist je dat rabarber eigenlijk een groente is?
Deze sierlijke plant, waarvan de bladeren giftig zijn, bevat veel vezels en vitamine C, maar ook veel oxaalzuur!
Daarom eet je best de jonge stelen, die hebben nog niet zo veel oxaalzuur opgeslagen.
Ideaal zijn rabarberstelen die 2 à 4 weken oud zijn.
Ingrediënten
1 pak kruimeldeeg5 à 6 rabarberstengels
15 klontjes suiker
10 g poedersuiker
1 kl maïzena
1 dl melk
Bereiding
- Leg het deeg mooi open in een (ronde) taartvorm en laat de oven voorverwarmen op 200 à 210 °C.
- Maak de rabarber schoon en snijd hem in stukjes. Smelt de poedersuiker met een eetlepel water en laat de rabarberstukjes daarin een 10-tal minuten garen.
- Laat de klontjes suiker in een afzonderlijke pan smelten tot karamel.
- Doe de melk in een mengkom en los de maïzena erin op. Voeg dan de karamel toe terwijl je voortdurend alles goed doorroert. Giet dit mengsel gelijkmatig over het deeg en bedek met de rabarberstukjes.
- Laat een half uur bakken in de voorverwarmde oven.
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist