Ovenschotel met zalm, zoete aardappel en feta

Laatst bijgewerkt: juni 2022
123-h-zalm-zoeteaard-kokkerellen-09-22.jpg

recepten

Deze ovenschotel is supersimpel en de smaakcombinatie is heerlijk! Ideaal voor als je vooraf alles wilt klaarmaken.
Vlak voor het serveren moet je enkel nog je schotel in de oven schuiven.

Baktijd: 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen
4 middelgrote zoete aardappelen
scheutje olijfolie
een paar takjes verse tijm
200 g babyspinazie
400 g kleine trostomaten
4 zalmfilets
100 g feta

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schil de zoete aardappelen en snijd in dunne plakjes.
  • Leg de plakjes op een bakplaat of een grote ovenschaal en verdeel er een scheutje olijfolie over. Kruid met peper en zout en rits er de tijm over.
  • Zet de bakplaat voor 20 minuten in de oven.
  • Verdeel hier dan de babyspinazie over en leg de tomaatjes erop.
  • Dep de zalm droog en leg de filets in het midden van de bakplaat. Kruid alles royaal met peper en zout. 
  • Zet terug in de oven en bak 10 minuten. Verdeel dan de feta over de schotel en bak nog eens 5 minuten. Serveer meteen. 

Een recept uit het boek 'Gezellig Kokerellen' - 'Lekker evenwichtig genieten' van Ellen Van Gool
uitgegeven door Lannoo
fotografie: Ellen Van Gool


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram