Mac, ham and cheese met venkel

Laatst bijgewerkt: juni 2022
123-h-mac-ham-kaas-venkel-04-19.jpg

recepten

Macaroni met ham, kaas, een zure en een zoete toets, en venkel. Een heerlijke combinatie!
De saus kan je vooraf maken.

Ingrediënten voor 4 personen
- 100 g gerookte spekblokjes
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel mosterd
- 4 eetlepels citroensap
- 150 g mascarpone
- 100 g geraspte gruyère
- 1 grote venkel
- peper en zout
- 375 g marcaroni of andere pasta
- 5 sneetjes gekookte ham
- 1 bosje bieslook
- versgeraspte Parmezaanse kaas

Bereiding
- Bak de spekblokjes krokant in een droge pan. Doe het gebakken spek in een kommetje.
- Pel de ui en de knoflook, snipper ze fijn en bak ze in dezelfde pan met een scheutje olijfolie.
- Roer de honing, mosterd en het citroensap erdoor en laat wat indikken.
- Voeg de mascarpone en de kaas toe en roer alles goed om. Kruid met peper.
- Maak de venkel schoon, snijd hem in dunne reepjes en bak ze knapperig goudgeel in wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en houd hem warm.
- Kook de macaroni in zout water volgens de instructies op de verpakking. Laat hem uitlekken en roer hem door de saus.
- Snijd de ham in snippers en roer ze onder de saus.
- Versnipper de bieslook.
- Verdeel de venkel over een schaal, doe de pasta met saus erop en werk af met flink wat bieslook.
- Serveer met versgeraspte Parmezaanse kaas.

Bron:
Een recept uit het boek 'Koken in het weekend, eten de hele week' van Hilde Deweer.
Uitgegeven bij Standaard Uitgeverij.


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram