Lauwwarme linzensalade met baby leaf en gegrilde varkenshaas

HD-w5-linzensalade-600.jpg

recepten Ingrediënten voor 3 personen
150 g groene linzen, 375 ml groentebouillon, pecorino romano, 150 g baby leaf (jonge slascheuten van rode biet, rode en groene sla), 3 balkjes feta elk in 8 blokjes gesneden, 5 lente-uien, 2 handjes rucola, olijfolie, balsamicosiroop, 3 el philadelphia (met truffel), peterselie, 15 sneetjes gegrild Ardeens varkensgebraad/varkenshaas.

Voorbereiding
Spoel de linzen ’s morgens onder de koude kraan en laat ze weken in koud water.

Bereiding
- De linzen: giet de geweekte linzen door een zeef, spoel ze onder koud stromend water en laat ze gaarkoken in 375 ml groentebouillon. Zout toevoegen hoeft niet, de bouillon is al zout genoeg. De linzen mogen niet TE zacht worden, ze moeten nog voldoende ‘bite’ hebben.
Verdeel de warme linzen over de borden en bestrooi ze royaal met geraspte pecorino.
- De groente: verdeel de in reepjes gesneden rucola en lente-ui, en de baby leaf over de linzen.
- De rest: leg op elk boord 8 blokjes feta en werk het af met een halve eetlepel olijfolie, een paar druppels balsamicosiroop en wat philadelphia. Strooi er eventueel nog wat geraspte pecorino over en kruid met zwarte peper.

5kg5weken02.jpg


Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.

Uitgegeven door WPG, Antwerpen.

Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: september 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram