Kip met geblakerde citroen en halloumi

Laatst bijgewerkt: juni 2022
123-h-Hay-chicken-burntlemons-haloumi-05-22.jpg

recepten Een snelle kip-halloumischotel, met op de bodem een heerlijk zoet en 'citroenig' kruidensausje waarin je elke hap kunt dopen.

Deze kip is de volgende dag erg lekker op een stokbroodje. 

Ingrediënten voor 4 personen
12 takjes majoraan of oregano
2 citroenen, elk in zes partjes
2 el olijfolie extra vergine
4 kleine kipfilets van 180 g, bijgesneden
200 g halloumi, in plakken
2 el honing
zeezout en grof gemalen zwarte peper
100 g spinazie

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Leg de majoraan en citroenpartjes op een grote met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie. 
  • Zet 20 minuten in de oven of tot de citroenen zwarte randjes krijgen. Leg de kipfilets erbij en keer ze om zodat ze rondom met het vocht van de bakplaat bedekt zijn. Leg de halloumi erop en besprenkel met honing. Bestrooi met zout en peper en bak 12-15 minuten of tot de kip gaar is.
  • Verdeel de spinazie over vier borden en leg de hete kip, halloumi en citroenen erop zodat de spinazie een beetje slinkt. Schep het vocht van de bakplaat erover en dien op.

123-h-coverOnePanPerfect-04-22.jpg
Een recept uit het boek 'One Pan Perfect' - 'Vers, snel, eenvoudig, verrukkelijk' 
van Donna Hay (Receptuur en Styling)
fotografie Chris Court
uitgegeven bij Unieboek/Het Spectrum bv, Amsterdam


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram