Hoe voorkom je dat bruine suiker hard wordt?

nieuws

We promoten het hier zeker niet om zoet te eten, maar een lepeltje bruine suiker op een versgebakken pannenkoek of wafel is toch wel een match ‘made in heaven’. Misschien komt daar wel het verhaaltje vandaan dat men in de hemel rijstpap met bruine suiker eet … 

Maar bruine suiker of kandijsuiker gaat snel klitten en verharden in de verpakking, ook als je hem op een droge plaats bewaart. Om hem zacht en ‘schepklaar’ te houden, doe je hem best in een luchtdichte afgesloten pot waaraan je een stuk sinaasappelschil of een schijfje appel heb toegevoegd. 

Een andere manier om een klompje suiker te ontharden, is het snel even in de microgolfoven te laten losbrokkelen met een glaasje water erbij. Het vocht helpt om de geklitte suiker los te weken. 

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram