Gevulde appel met pecannoten, havermout en vanille-sojayoghurt

Laatst bijgewerkt: juni 2022
123-h-gevuldeappel-FF3-12-21.jpg

recepten

Warme appel, noten, pindakaas, havermout en ahornsiroop ...
Dat klinkt als een stevig ontbijt voor kille winterdagen. 

10 minuten voorbereiding + 20 minuten in de oven


Ingrediënten voor 2 personen
2 rode, zoete appelen
1 el rozijnen
2 el havermout
2 el pecannoten, grof gehakt
1 el ahornsiroop
3/4 el pindakaas
voor de afwerking
4 el sojayoghurt, 1/2 tl vanille-extract

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de hoedjes van de appelen en hol de appelen uit met een parisiennelepel.
  • Snijd de vulling van de appelen in kleine stukjes.
  • Meng ze met alle andere ingrediënten en voeg een snufje zout toe.
  • Zet de appelen in een ovenschaaltje en vul ze met het mengsel. 
  • Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng de sojayoghurt met de vanille en besprenkel de gebakken appelen ermee.

Cover Fast Food_3_HR_front.jpg
Een recept uit het boek 'Fast Food 3' - '80 snelle recepten'
van Sandra Bekkari
uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts
food foto Wout Hendrickx 


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram