Gerelateerde artikels
Chutney van peer
recepten
Een chutney is een zuurzoete bereiding op basis van fruit of groente waaraan allerlei smaakmakers en kruiden worden toegevoegd. De bereiding is vergelijkbaar met die van confituur.
Lekker bij een kaas- of charcuterieschotel, bij paté of gewoon als topping op een boterham met hartig beleg.
Ingrediënten
½ kg peren (bij voorkeur doyenne)
90 gram (riet)suiker
90 ml wittewijnazijn
¼ ui
25 g rozijnen
¼ el gemberpoeder
1 snuf kaneelpoeder
½ kl mosterdzaadjes
¼ chilipeper¼ kl zout
Bereiding
- Snijd de peren en de ui in stukjes en hak de rozijnen.
- Meng alle ingrediënten in een gietijzeren pan en breng ze langzaam aan de kook.
- Laat een veertigtal minuten pruttelen en roer geregeld door.
- Doe de chutney in een goed afgesloten bokaal, laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist