Voor jou gelezen op Culy.be

Bloemkoolrijst met spinaziefalafel

Laatst bijgewerkt: februari 2019
wpk_bloemkoolrijst.jpg

recepten Een lekker makkelijk recept voor elke dag: bloemkoolrijst met spinaziefalafel.

WAT HEB JE NODIG VOOR 4 PERSONEN?

1 bloemkool
1 bakje (ruim 200 gram) spinaziefalafel (gewone falafel kan ook)
100 gram groene aspergetips
5 dadels
250 gram verse abrikozen
1 bosje platte peterselie
2 handjes (ongezouten) amandelen
250 ml volle yoghurt

ZO MAAK JE DEZE BLOEMKOOLRIJST MET SPINAZIEFALAFEL
Verwijder de bladeren en grote stronken van de bloemkool. Verdeel de kool in roosjes en hak fijn in een keukenrobot, maar voorkom dat de bloemkool té klein wordt. Het moet qua grootte vergelijkbaar zijn met rijst.

Verwarm een scheut olijfolie in een pan en bak de bloemkoolrijst ongeveer 2 minuten. Doe de ‘rijst’ vervolgens in een grote kom en laat afkoelen.

Bak de spinaziefalafel in 8 à 10 minuten rondom bruin en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de aspergetips ongeveer 2 à 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Halveer de abrikozen en dadels, verwijder de pitten en snijd de vruchten in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn en meng de helft van de peterselie door het abrikozen-dadelmengsel en de andere helft door de yoghurt. Breng beiden op smaak met peper en zout.

Hak de amandelen fijn en meng met de bloemkoolrijst en het abrikozen-dadelmengsel. Snijd de aspergetips doormidden en meng ze door de salade. Voeg als laatst twee eetlepels olijfolie toe.

Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en serveer met de falafel balletjes en frisse yoghurtsaus.

volgopfacebook

volgopinstagram