Europeanen consumeren onvoldoende mineralen en vitamines

123-voeding-gezond-170_07.jpg

nieuws Volgens een studie van het International Life Sciences Institute (ILSI Europe) in 8 Europese landen, waaronder België, krijgen we via onze voeding te weinig vitamines en mineralen binnen.
Vooral de inname van vitamine D schiet te kort, maar ook voor ijzer, calcium, zink, vitamine B1, B2, B6 en foliumzuur zijn er tekorten. Voor wat specifiek België betreft werden tekorten vastgesteld voor Selenium, vitamine A, vitamine D en vitamine E bij kinderen tussen 1 en 10 jaar, niet in andere leeftijdsgroepen. Ook voor ijzer was er een licht tekort bij kinderen van 1 tot 3 jaar. De tekorten komen meer voor bij meisjes dan bij jongens.

In Nederland werden tekorten vastgesteld voor de inname van ijzer (bij meisjes tussen 11 en 17 jaar en bij volwassen vrouwen van 18 tot 60 jaar), magnesium (voor meisjes tussen 11 en 17 jaar), Selenium (voor mannen en vrouwen vanaf 11 jaar), Zink (voor kinderen van 4 tot 10), Vitamine B2 (bij meisjes tussen 11 en 17 jaar en bij volwassen vrouwen van 18 tot 60 jaar), foliumzuur (bij meisjes tussen 11 en 17 jaar) en vitamine D (in alle leeftijdsgroepen).

Laatst bijgewerkt: januari 2014

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram