Hebben kleine mensen een lager IQ?

123-fig-gestalte-meten-meter-grootte-170_08.jpg

nieuws Kleine mensen hebben vaker een lager IQ dan lange mensen. Dat blijkt althans uit een studie aan de University of Edinburgh in het vakblad Behavior Genetics.

Het onderzoek analyseerde het DNA van 6.800 mensen die geen familie van elkaar waren. Het ontdekte een klein, maar statistisch betekenisvol verband tussen grootte en intelligentie: grote mensen zouden vaker slimmer zijn dan kleine mensen. Dit zou kunnen te maken hebben met bepaalde genetische factoren. 58% procent van de verschillen in grootte en 28% van de verschillen in intelligentie hadden volgens het onderzoek te maken met een specifieke variant in het DNA. Volgens de onderzoekers zou ook 70% van het vastgestelde verband tussen grootte en intelligentie aan diezelfde genetische variant kunnen toegeschreven worden.
De lengte die als gemiddelde werd gebruikt, was 1,60 m voor vrouwen en 1,75 m voor mannen.

Laatst bijgewerkt: april 2014
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram