Kom op tegen Kanker doet oproep: 'Stel je doktersafspraak niet uit'

123m-dokter-patient-12-8.jpg

nieuws Nog te vaak stellen mensen ziekenhuis- of doktersafspraken uit, uit schrik om besmet te worden met het coronavirus. Dat is écht niet nodig, benadrukken medici. In samenwerking met de Belgische Cardiologische Liga en de Diabetes Liga lanceert Kom op tegen Kanker een oproep om net wel naar je arts te gaan.  

Doktersbezoek is veilig 
De dokterspraktijken nemen net als ziekenhuizen en hun spoedafdelingen alle mogelijke maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus te vermijden. Een doktersbezoek is absoluut veilig en moet om die reden zeker dus niet uitgesteld worden. Wie klachten ervaart, heeft er zelfs baat bij om onmiddellijk naar de dokter te gaan en niet wachten tot het erger wordt. Klachten kunnen een indicatie zijn dat er iets meer aan de hand is. Wie het doktersbezoek uitstelt, neemt het risico dat de aandoening verergert en er bijgevolg een zwaardere behandeling nodig is.
Ook patiënten die al in behandeling zijn, moeten absoluut geen schrik hebben voor doktersafspraken. 

Dokter Geert Meyfroidt, voorzitter van de Belgische Vereniging Intensieve Geneeskunde, ondersteunt de oproep van Kom op tegen Kanker met dit filmpje. 

Lees ook: Hoe controleer je jezelf op huidkanker?

Bronnen:
https://www.komoptegenkanker.be
https://liguecardioliga.be
https://www.diabetes.be

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: mei 2020
RECONNECT, talent blijft, ook na kanker RECONNECT, talent blijft, ook na kanker
Stichting tegen Kanker

Er is te weinig aandacht voor de terugkeer naar het werk na kanker. Toch is het van groot belang dat werknemers hierbij worden ondersteund. Stichting tegen Kanker biedt daarom RECONNECT aan, een gratis online platform om HR managers of leidinggevenden te begeleiden tijdens het reïntegratietraject van een medewerker bij wie kanker werd vastgesteld.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram