Zoekresultaten voor coronavirus (77 artikels)

Wat je moet weten over het MERS-Coronavirus

Wat je moet weten over het MERS-Coronavirus 11/06/2015 - Het MERS-coronavirus (Middle East Respiratory Syndrome Coronavirus of MERS-CoV) is een bijzondere stam van het coronavirus die in 2012 voor het eerst is gevonden.

Het coronavirus: hoe leg je dat uit aan kinderen?

Het coronavirus: hoe leg je dat uit aan kinderen? 10/04/2020 - Iedereen heeft het over het coronavirus en er zijn veel vragen. Hoe leg je dit aan kinderen uit?

Wat moet je weten over de nieuwe varianten van het Corona-virus

Wat moet je weten over de nieuwe varianten van het Corona-virus 28/12/2020 - Ondertussen zijn ook in België enkele gevallen van de Britse variant van het Corona-virus ontdekt. Hoe gevaarlijk zijn deze nieuwe varianten van het virus en moeten we ons zorgen maken?

Coronavirus: Over het verschil met griep, mondmaskers en sterftecijfers

Coronavirus: Over het verschil met griep, mondmaskers en sterftecijfers 3/03/2020 - Het aantal besmettingen met het nieuwe Coronavirus loopt ook in ons land op. Huisartsen worden overspoeld met vragen, dus lijsten we graag nog eens enkele belangrijke feiten en symptomen op.

Coronavirus ligt aan de basis van Sars

7/04/2003 - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bevestigde dat een coronavirus aan de basis van Sars (Severe Acute Respiratory Syndrome) ligt.

Waarom overlijden meer mannen dan vrouwen aan het coronavirus?

Waarom overlijden meer mannen dan vrouwen aan het coronavirus? 24/04/2020 - Hoe kan het dat er meer mannen dan vrouwen doodgaan aan het coronavirus? Dat heeft alles te maken met hoe hun immuunsysteem werkt.

Overheid geeft update over coronavirus op nieuwe website

Overheid geeft update over coronavirus op nieuwe website 11/02/2020 - Om de Belgische bevolking correct te informeren over de laatste stand van zaken over het coronavirus en verspreiding van fake news tegen te gaan, heeft de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid (FOD Volksgezondheid) een website opgestart.

Kunnen we het coronavirus ooit overwinnen?

Kunnen we het coronavirus ooit overwinnen? 17/07/2020 - Het coronavirus hoeft geen introductie meer. Maar hoe kunnen we in godsnaam vermijden dat covid-19 ook de volgende jaren overschaduwt? Filip Lardon, fysioloog aan de UAntwerpen, over de strijd van vandaag en morgen, in een nieuw college van Universiteit van Vlaanderen.

Coronavirus: ook maag- en darmklachten zijn een symptoom

Coronavirus: ook maag- en darmklachten zijn een symptoom 24/03/2020 - De meeste patiënten die besmet zijn met het coronavirus hebben ademhalingssymptomen, maar Chinese onderzoekers van de Wuhan Medical Treatment Expert Group laten weten dat ook spijsverteringsproblemen een symptoom kunnen zijn, of zelfs een voorbode.

Thuis gasten ontvangen tijdens de pandemie: zo houd je het veilig

Thuis gasten ontvangen tijdens de pandemie: zo houd je het veilig 13/10/2020 - Sinds de pandemie mogen we maar heel weinig mensen thuis ontvangen. Wat kan je doen om een etentje of een gezellig samenzijn in je woning zo 'coronavirus proof' mogelijk te laten verlopen? En hoe werk je daaraan mee als invité?

Coronavirus: Op deze kaart kan je de verspreiding live volgen

Coronavirus: Op deze kaart kan je de verspreiding live volgen 6/03/2020 - Aan de hand van een digitale, interactieve wereldkaart kan je per land het aantal besmettingen met het coronavirus live volgen.

Kan melatonine ingezet worden in de strijd tegen het coronavirus?

Kan melatonine ingezet worden in de strijd tegen het coronavirus? 15/04/2021 - Volgens een studie van de Amerikaanse Cleveland Clinic die in november 2020 gepubliceerd werd in PLOS Biology zou het toedienen van melatonine een mogelijke behandeling kunnen zijn voor wie het coronavirus (sars-CoV-2) heeft opgelopen.

Coronavirus: Rode Kruis laat bloed van donoren testen

Coronavirus: Rode Kruis laat bloed van donoren testen 6/04/2020 - Sciensano heeft het Rode Kruis gevraagd om alle bloedstalen ter beschikking te stellen voor een grootschalig bevolkingsonderzoek. Enerzijds om een beter beeld te krijgen op het aantal besmettingen in Vlaanderen, maar vooral ook om te kijken of er geen antistoffen gevonden worden tegen het coronavirus.

Coronavirus: correct gebruik van een mondmasker

Coronavirus: correct gebruik van een mondmasker 24/04/2020 - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) raadt mensen aan om een mondmasker te dragen als ze zelf symptomen vertonen of als ze in contact komen met iemand die vermoedelijk het coronavirus heeft. Het is wel van belang om deze op een correcte manier aan te brengen, anders krijg je een vals gevoel van bescherming.

WHO trekt waarschuwing voor ibuprofen weer in

WHO trekt waarschuwing voor ibuprofen weer in 16/03/2020 - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft haar waarschuwing voor het gebruik van de pijnstiller Ibuprofen bij een mogelijke besmetting met het nieuwe coronavirus weer ingetrokken. Dat blijkt uit een mededeling van de organisatie.

FAQ COVID-19: bijwerkingen van het coronavaccin, het gemuteerde virus en volgorde van vaccinatie

FAQ COVID-19: bijwerkingen van het coronavaccin, het gemuteerde virus en volgorde van vaccinatie 8/01/2021 - Terwijl de vaccinatiecampagne wordt uitgerold, rijzen ook de vragen: Zijn de vaccins wel veilig? Zijn er bijwerkingen of gevolgen op lange termijn? Werken ze ook tegen het gemuteerde coronavirus? En wie wordt wanneer gevaccineerd tegen COVID-19? Een overzicht.

Alles wat je moet weten over het coronavirus

Alles wat je moet weten over het coronavirus 27/01/2020 - Het virus dat begin januari in de Chinese miljoenenstad Wuhan uitbrak, heeft intussen al aan heel wat mensen het leven gekost. Wereldwijd gaan meer en meer alarmbellen af en misschien maak jij je ook wel zorgen. Terecht? We zetten alles even op een rijtje.

Waarom kunnen we niet 1 vaccin ontwikkelen tegen alle (corona)virussen?

Waarom kunnen we niet 1 vaccin ontwikkelen tegen alle (corona)virussen? 8/05/2020 - Wetenschappers van over de hele wereld zijn op zoek naar een vaccin tegen het coronavirus. Maar tegelijk horen we dat het virus snel zal muteren, en dan werkt het vaccin toch niet meer tegen die nieuwe virussen. Hoe zit dat precies?

Hoe merk je het verschil tussen hooikoorts en corona?

Hoe merk je het verschil tussen hooikoorts en corona? 12/05/2022 - De symptomen van een pollenallergie lopen deels gelijk met die van het coronavirus, wat voor verwarring en ongerustheid kan zorgen. Gelukkig zijn er ook belangrijke verschillen tussen de twee aandoeningen.

Stijgend aantal corona-gevallen in Europa

Stijgend aantal corona-gevallen in Europa 26/03/2021 - Door de oplopende besmettingscijfers zijn de maatregelen tegen het coronavirus weer aangescherpt in ons land. Hoe doet België het in vergelijking met de andere Europese landen? En waar in Europa zijn de meeste besmettingen?

Twee MERS-patiënten in Nederland

Twee MERS-patiënten in Nederland 22/05/2014 - In Nederland is medio mei 2014 bij twee mensen een infectie met het MERS-coronavirus vastgesteld. Het gaat om een man en een vrouw die besmet zijn geraakt tijdens een bezoek aan Saoedi-Arabië,

Covid-19: wanneer loop je buitenshuis het grootste risico op besmetting?

Covid-19: wanneer loop je buitenshuis het grootste risico op besmetting? 23/12/2021 - Sommigen zeggen dat het risico bijna nihil is, volgens anderen is de dreiging in alle omstandigheden reëel. Kunnen we een indeling maken van de situaties buitenshuis waarin het risico op overdracht van het SARS-CoV-2 coronavirus het grootst is?

UZ Leuven onderzoekt wisselwerking kanker en COVID-19

UZ Leuven onderzoekt wisselwerking kanker en COVID-19 1/06/2020 - UZ Leuven start met een nieuwe klinische studie om te achterhalen hoe het immuunsysteem reageert wanneer een kankerpatiënt COVID-19 krijgt. De onderzoekers hopen te weten te komen of behandelingen en immunotherapie doeltreffend blijven en of het ziekteverloop wijzigt.

Welke voorzorgsmaatregelen moeten we nemen nu de quarantaine wat versoepeld wordt?

Welke voorzorgsmaatregelen moeten we nemen nu de quarantaine wat versoepeld wordt? 4/05/2020 - Er wordt volop gewerkt aan de exitstrategie voor de lockdown rond het coronavirus, maar wat er nu precies moet of mag, is niet altijd voor iedereen even duidelijk. We lijsten de belangrijkste richtlijnen en aanbevelingen, die te maken hebben met ‘bescherming’, even op per situatie.

Kom op tegen Kanker doet oproep: 'Stel je doktersafspraak niet uit'

Kom op tegen Kanker doet oproep: 'Stel je doktersafspraak niet uit' 25/05/2020 - Nog te vaak stellen mensen ziekenhuis- of doktersafspraken uit, uit schrik om besmet te worden met het coronavirus. In samenwerking met de Belgische Cardiologische Liga en de Diabetes Liga lanceert Kom op tegen Kanker een oproep om net wél naar je arts te gaan.

Hoe kan je best je huis poetsen en kleren wassen tijdens de coronacrisis?

Hoe kan je best je huis poetsen en kleren wassen tijdens de coronacrisis? 9/04/2020 - Uit een recente studie blijkt dat COVID-19 op karton tot 24 uur blijft leven en op plastic en staal zelfs tot drie dagen. Regelmatig poetsen is belangrijk om corona- en andere bacteriën weg te werken, maar hoe doe je dat dan best? En hoe was je kleren van een gezinslid dat vermoedelijk besmet is met het coronavirus?

Is het coronavirus extra gevaarlijk voor zwangere vrouwen, baby’s en kinderen?

5/03/2020 -

Hebben (huis)dieren ook een coronavaccin nodig?

Hebben (huis)dieren ook een coronavaccin nodig? 22/04/2021 - Rusland heeft ook een vaccin ontwikkeld om dieren te beschermen tegen het coronavirus. Voor huisdieren, zoals honden en katten, lijkt een vaccin echter niet dringend te zijn, omdat ze niet veel last hebben van de ziekte en die ook normaal niet doorgeven aan mensen.

Wie verkouden is, kan geen griep krijgen

Wie verkouden is, kan geen griep krijgen 8/10/2020 - Het rhinovirus, dat verantwoordelijk is voor de meeste verkoudheden, veroorzaakt wel een snotneus, maar geeft tegelijkertijd een boost aan ons immuunsysteem waardoor we gewapend zijn tegen het griepvirus. Dat blijkt uit een onderzoek bij meer dan 13.000 patiënten met een luchtweginfectie.

Welke nieuwe medicijnen tegen corona zijn er?

Welke nieuwe medicijnen tegen corona zijn er? 26/11/2021 - Er is momenteel veel te doen rond de coronapil, maar er zijn nog meer nieuwe medicijnen tegen het coronavirus op komst. Hoewel ze het vaccin niet kunnen vervangen, zorgen ze er wel voor dat wie besmet is minder hard getroffen wordt. Een overzicht.

Rubrieken

COVID-19

volgopfacebook

volgopinstagram