Zoekresultaten voor kanker (1096 artikels)

Borst- en prostaatkanker zijn de kankers met de beste overlevingskansen

3/04/2006 - Elke dag krijgen gemiddeld 87 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Gemiddeld zal één Vlaming op de drie ooit kanker krijgen. Kanker komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.

Dalend sterftecijfer voor heel wat kankers

Dalend sterftecijfer voor heel wat kankers 19/08/2016 - Volgens een onderzoek dat verscheen in Annals of Oncology daalde de voorbije twee decennia het sterftecijfer door kanker met ongeveer 1% per jaar, voor heel wat kankers in Europa en de Verenigde Staten, zowel bij mannen als vrouwen.

Onderzoek geregeld uw teelballen

30/03/2010 - Naar verhouding is teelbalkanker een weinig voorkomende soort kanker maar het is het wel de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen onder de 35 jaar.

U hebt kanker: een tweede mening vragen?

23/09/2009 -

Waarom deelnemen aan het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker?

Waarom deelnemen aan het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker? 1/03/2015 - Elk jaar krijgen ongeveer 5000 Vlamingen te horen dat ze dikkedarmkanker of colorectale kanker hebben. Daarmee is dikkedarmkanker de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen (na borstkanker) en de derde meest voorkomende kanker bij mannen (na prostaat- en longkanker).

Omega-3 vetzuren voorkomen geen kanker

1/03/2007 - Uit een kritische analyse van een veertigtal studies over omega-3 vetzuren en kanker blijkt ...

Wie kan deelnemen aan het gratis bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker?

Wie kan deelnemen aan het gratis bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker? 29/03/2016 - Elk jaar krijgen ongeveer 5 à 6000 Vlamingen te horen dat ze dikkedarmkanker of colorectale kanker hebben. Daarmee is dikkedarmkanker de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen (na borstkanker) en de derde meest voorkomende kanker bij mannen (na prostaat- en longkanker).

Nieuwe website met betrouwbare informatie over voeding en kanker

Nieuwe website met betrouwbare informatie over voeding en kanker 3/06/2014 - Op de nieuwe website Voeding & Kanker Info, www.voedingenkankerinfo.nl, staat betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde informatie over de samenhang tussen voeding en kanker.

Welke voedingssupplementen beschermen tegen kanker?

Welke voedingssupplementen beschermen tegen kanker? 22/08/2017 - Voedingssupplementen bevatten stoffen zoals vitaminen, antioxidantia, kruiden, omega-3 vetzuren, pre- en probiotica... Deze zijn onder andere verkrijgbaar als tabletten, capsules of in vloeibare vorm.

Wereld Eierstokkankerdag (World Ovarian Cancer Day)

Wereld Eierstokkankerdag (World Ovarian Cancer Day) 8/05/2017 - Eierstok- of ovariumkanker krijgt veel minder aandacht dan borstkanker, maar is nochtans, na kanker van het baarmoederslijmvlies, de tweede meest voorkomende gynaecologische kanker: jaarlijks wordt deze diagnose bij bijna 900 vrouwen in België gesteld.

Overgewicht verhoogt risico op zeker 11 kankers

Overgewicht verhoogt risico op zeker 11 kankers 3/04/2017 - Volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het BMJ zou overgewicht het risico op 11 kankers zeker verhogen. Voor een twintigtal andere kankers is er onvoldoende bewijs, maar kan een verband met het lichaamsgewicht ook niet uitgesloten worden.

Kanker: toeval of eigen schuld?

Kanker: toeval of eigen schuld? 3/02/2016 - De meeste kankers ontstaan niet door roken, overgewicht, ongezonde voeding enzovoorts maar door toeval, schreven wetenschappers begin 2015. Onzin, zo reageerden andere wetenschappers eind vorig jaar: omgevingsfactoren zijn bepalend. Wie heeft gelijk?

Video: Borstkanker

Video: Borstkanker 9/07/2014 - Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen.

Databank over aangeboren afwijkingen en kanker bij kinderen

Databank over aangeboren afwijkingen en kanker bij kinderen 27/12/2016 - Welke genetische risicofactoren en omgevingsrisicofactoren bepalen het ontstaan van aangeboren afwijkingen en kanker bij kinderen?

Overgewicht vergroot kans op tien soorten kanker

Overgewicht vergroot kans op tien soorten kanker 11/06/2015 - Het is nu wetenschappelijk bewezen dat overgewicht de kans op maar liefst tien verschillende vormen van kanker vergroot. Dat schrijft het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WKOF) in een nieuw rapport dat de rol van overgewicht bij het krijgen van kanker bevestigt.

Welke klachten kunnen wijzen op dikkedarmkanker?

Welke klachten kunnen wijzen op dikkedarmkanker? 7/03/2015 - Elk jaar krijgen ongeveer 5000 Vlamingen te horen dat ze dikkedarmkanker of colorectale kanker hebben. Daarmee is dikkedarmkanker de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen (na borstkanker),

Schoonheidstips voor mensen met kanker

14/01/2006 - De Stichting tegen Kanker lanceert een gratis infoboekje Schoonheidstips voor Mensen met Kanker. Het boekje is speciaal bestemd voor mensen met kanker die net vernomen hebben dat ze radio- of chemotherapie nodig hebben.

Rol voeding bij ontstaan kanker bescheidener dan gedacht

7/06/2004 - Voeding speelt een minder grote rol bij het ontstaan van kanker dan tot nu toe werd aangenomen.

Kunnen we over 10 jaar elke kanker genezen?

Kunnen we over 10 jaar elke kanker genezen? 21/05/2019 - Kankerspecialist Filip Lardon heeft goed en slecht nieuws: als het zo voort gaat, zullen alsmaar meer mensen kanker krijgen. Mààr... het goeie nieuws is dat we kanker veel beter zullen kunnen bestrijden.

Wie kanker overleeft, krijgt vaak hartproblemen

Wie kanker overleeft, krijgt vaak hartproblemen 8/02/2019 - Tot een kwart van de patiënten die kanker hebben overleefd, krijgt in de weken, maanden of ­jaren nadien hartproblemen. “Er is betere opvolging nodig”, zegt cardioloog Patrizio Lancellotti (Universiteit Luik). “Dokters zeggen nu te snel: De kanker is weg, u bent van alles af.”

12 nieuwe richtlijnen voor kankerpreventie

12 nieuwe richtlijnen voor kankerpreventie 11/07/2018 - Na 10 jaar onderzoek maakt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds de nieuwe aanbevelingen voor het verkleinen van de kans op kanker bekend.

Overgewicht is belangrijke risicofactor voor kanker

Overgewicht is belangrijke risicofactor voor kanker 23/09/2016 - Nieuw onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bevestigt eerdere conclusies van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds dat overgewicht en obesitas belangrijke risicofactoren voor kanker zijn.

Steeds meer mensen overleven kanker

Steeds meer mensen overleven kanker 3/09/2016 - Volgens een recente studie gepubliceerd in Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention neemt in Amerika het aantal mensen dat kanker heeft overleeft sterk toe.

Kanker ontdekken via de bloedplaatjes?

Kanker ontdekken via de bloedplaatjes? 4/12/2015 - Volgens een artikel in het prestigieuze tijdschrift Cancer Cell hebben onderzoekers van de VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam een techniek op punt gezet die kanker kan opsporen door een enkele druppel bloed te analyseren.

18 bewezen risicofactoren voor kanker

18 bewezen risicofactoren voor kanker 4/02/2016 - Het International Agency for Research on Cancer (IARC) van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelt op basis van onderzoek bij mens en dier lijsten op van stoffen die zeker kankerverwekkend zijn (categorie 1), die waarschijnlijk kankerverwekkend zijn (categorie 2A)

Wegwijzer voedingssupplementen bij kanker

Wegwijzer voedingssupplementen bij kanker 29/09/2014 - De Stichting tegen kanker heeft een ‘Wegwijzer voedingssupplementen’ bij kanker opgemaakt. Bent u op zoek naar concrete informatie over het gebruik van voedingssupplementen,

Onderzoek: welke impact heeft kanker op zelfstandigen?

Onderzoek: welke impact heeft kanker op zelfstandigen? 29/03/2017 - In opdracht van Stichting tegen Kanker en RIZIV wordt voor het eerst in België een grootschalige studie opgezet naar de impact van kanker op zelfstandigen.

Overlevingskansen kanker afhankelijk van gezondheidsbudget overheid

29/01/2014 - Hoe meer een land besteedt aan gezondheidszorg, hoe meer kanker er voor komt, maar hoe hoger de overlevingskansen bij kanker.

Minder kinderen overleden aan kanker

Minder kinderen overleden aan kanker 10/10/2016 - In 2015 overleden in Nederland 69 kinderen aan kanker, voornamelijk door vormen van hersenkanker en leukemie. Het aantal kinderen dat jaarlijks overlijdt aan kanker is ten opzichte van 10 jaar geleden afgenomen. In 2006 overleden 110 kinderen aan de gevolgen van kanker.

Dag tegen kanker: draag een geel lintje als teken van solidariteit

Dag tegen kanker: draag een geel lintje als teken van solidariteit 15/10/2015 - Elke dag krijgen gemiddeld 107 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Een ziekte die fysiek en psychisch erg ingrijpend is voor de patiënten. Voor hun naasten is het een erg verwarrende en moeilijke periode.pub