Zoekresultaten voor kanker (1048 artikels)

Wat zijn mogelijke oorzaken van kanker?

Wat zijn mogelijke oorzaken van kanker? 23/09/2022 - Waarom de ene persoon kanker krijgt en de andere niet, is niet altijd te verklaren. Wel zijn er factoren bekend, die het risico op kanker vergroten. In veel gevallen ontstaat kanker door een combinatie van deze factoren.

Minder kinderen overleden aan kanker

Minder kinderen overleden aan kanker 10/10/2016 - In 2015 overleden in Nederland 69 kinderen aan kanker, voornamelijk door vormen van hersenkanker en leukemie. Het aantal kinderen dat jaarlijks overlijdt aan kanker is ten opzichte van 10 jaar geleden afgenomen. In 2006 overleden 110 kinderen aan de gevolgen van kanker.

Borst- en prostaatkanker zijn de kankers met de beste overlevingskansen

3/04/2006 - Elke dag krijgen gemiddeld 87 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Gemiddeld zal één Vlaming op de drie ooit kanker krijgen. Kanker komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.

Schoonheidstips voor mensen met kanker

14/01/2006 - De Stichting tegen Kanker lanceert een gratis infoboekje Schoonheidstips voor Mensen met Kanker. Het boekje is speciaal bestemd voor mensen met kanker die net vernomen hebben dat ze radio- of chemotherapie nodig hebben.

Dalend sterftecijfer voor heel wat kankers

Dalend sterftecijfer voor heel wat kankers 19/08/2016 - Volgens een onderzoek dat verscheen in Annals of Oncology daalde de voorbije twee decennia het sterftecijfer door kanker met ongeveer 1% per jaar, voor heel wat kankers in Europa en de Verenigde Staten, zowel bij mannen als vrouwen.

Moeilijker zwanger na kanker

Moeilijker zwanger na kanker 22/08/2017 - Jonge vrouwen die kanker hebben gehad hebben meer dan een derde (38 %) minder kans om nadien zwanger te worden dan vrouwen die geen kanker hebben gehad.

Onderzoek: welke impact heeft kanker op zelfstandigen?

Onderzoek: welke impact heeft kanker op zelfstandigen? 29/03/2017 - In opdracht van Stichting tegen Kanker en RIZIV wordt voor het eerst in België een grootschalige studie opgezet naar de impact van kanker op zelfstandigen.

Seksualiteit tijdens en na kanker

Seksualiteit tijdens en na kanker 15/03/2024 - Een kankerdiagnose schudt je leven door elkaar op alle mogelijke vlakken. Zo kunnen de lichamelijke en mentale gevolgen van kanker ook je intieme leven behoorlijk verstoren... Het boek ‘kanker in de slaapkamer’ laat zien hoe het herontdekken van seksualiteit na kanker een uitdagende reis is, met ups en downs.

Waarom krijgt een kind kanker?

Waarom krijgt een kind kanker? 23/10/2020 - Kanker is een nare ziekte die bij ouderen vaak voorkomt. Maar waarom krijgen ook sommige kinderen kanker? Is dat gewoon pech? Karin van der Tuin (LUMC) probeert antwoord te krijgen op deze vraag en onderzoekt de dna-code van kinderen.

Cursus over voeding en kanker online

Cursus over voeding en kanker online 31/10/2018 - Wageningen University ontwikkelde in samenwerking met het Wereld Kanker Onderzoek Fonds de cursus Nutrition and Cancer. Met deze cursus wordt essentiële kennis over de rol van voeding bij de preventie en overleving van kanker wereldwijd aangeboden.

Hoe groot is de kans dat je kanker krijgt?

Hoe groot is de kans dat je kanker krijgt? 14/02/2023 - Kanker ontstaat door een opeenstapeling van beschadigingen aan het genetisch materiaal (DNA), die niet worden hersteld binnen een cel. Veroudering en erfelijkheid kunnen het risico op kanker vergroten, maar ook je levenswijze speelt een heel belangrijke rol.

Gratis kookboek met gezonde en lekkere recepten voor kankerpatiënten

Gratis kookboek met gezonde en lekkere recepten voor kankerpatiënten 16/09/2021 - Wie kanker heeft, moet voeding beschouwen als een ondersteunende behandeling, naast andere behandelingen, meldt Stichting tegen Kanker, dat ‘Rijkelijk Gezond’ lanceert, een nieuw, gratis receptenboek vol energie- en eiwitrijke recepten aangepast aan de noden van mensen met kanker.

De symptomen van longkanker

De symptomen van longkanker 30/10/2023 - Uit nieuwe cijfers blijkt dat longkanker niet alleen de tweede meest voorkomende kanker bij mannen is, maar sinds kort ook bij vrouwen. Stichting tegen Kanker: "Die evolutie houdt rechtstreeks verband met het aantal vrouwen dat rookt, een cijfer dat al enkele jaren stijgt." Longkanker is de meest dodelijke kanker in België.

Stap dichter bij vaccin tegen kanker dankzij financiële steun Stichting tegen Kanker

Stap dichter bij vaccin tegen kanker dankzij financiële steun Stichting tegen Kanker 29/09/2023 - Kanker wordt alsmaar minder dodelijk, en dat hebben we te danken aan investeringen in preventie, vroegtijdige opsporing en effectievere behandelingen, maar ook aan veelvuldig wetenschappelijk onderzoek. Zo is een vaccin tegen kanker in de maak, wat natuurlijk een belangrijke doorbraak zou zijn in de strijd tegen de ziekte.

Mogelijke tekenen en signalen van kanker

Mogelijke tekenen en signalen van kanker 19/04/2022 - Kanker is een ‘stille ziekte’ die traag evolueert en in het begin meestal weinig of geen klachten geeft. Maar vroeg of laat kunnen er toch signalen opduiken waarvoor je niet direct een verklaring hebt en die kunnen wijzen op kanker.

Overlevingskansen kanker afhankelijk van gezondheidsbudget overheid

29/01/2014 - Hoe meer een land besteedt aan gezondheidszorg, hoe meer kanker er voor komt, maar hoe hoger de overlevingskansen bij kanker.

Bijna 90 procent kans op genezing dikke darmkanker

16/10/2007 - Elk jaar worden in België 6.500 nieuwe kankers van de dikke darm vastgesteld. De kansen op genezing zijn groot: bijna 90 procent, bij vroegtijdige opsporing. Dat meldt de Stichting tegen Kanker.

Nieuwe website met betrouwbare informatie over voeding en kanker

Nieuwe website met betrouwbare informatie over voeding en kanker 3/06/2014 - Op de nieuwe website Voeding & Kanker Info, www.voedingenkankerinfo.nl, staat betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde informatie over de samenhang tussen voeding en kanker.

Nationaal actieplan moet vloedgolf aan huidkankerdiagnoses indijken

Nationaal actieplan moet vloedgolf aan huidkankerdiagnoses indijken 17/05/2021 - Veertig procent van alle kankers die vandaag ontdekt worden, is een type van huidkanker. Dat maakt het niet alleen de meest voorkomende kanker, de komende tien jaar wordt bijna een verdubbeling verwacht. Stichting tegen Kanker wil met een nationaal actieplan inzetten op preventie, opsporing en behandeling van de ziekte.

18 bewezen risicofactoren voor kanker

18 bewezen risicofactoren voor kanker 4/02/2016 - Het International Agency for Research on Cancer (IARC) van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelt op basis van onderzoek bij mens en dier lijsten op van stoffen die zeker kankerverwekkend zijn (categorie 1), die waarschijnlijk kankerverwekkend zijn (categorie 2A)

Kanker: toeval of eigen schuld?

Kanker: toeval of eigen schuld? 3/02/2016 - De meeste kankers ontstaan niet door roken, overgewicht, ongezonde voeding enzovoorts maar door toeval, schreven wetenschappers begin 2015. Onzin, zo reageerden andere wetenschappers eind vorig jaar: omgevingsfactoren zijn bepalend. Wie heeft gelijk?

Wegwijzer voedingssupplementen bij kanker

Wegwijzer voedingssupplementen bij kanker 29/09/2014 - De Stichting tegen kanker heeft een ‘Wegwijzer voedingssupplementen’ bij kanker opgemaakt. Bent u op zoek naar concrete informatie over het gebruik van voedingssupplementen,

Overgewicht verhoogt het risico op kanker

Overgewicht verhoogt het risico op kanker 6/05/2021 - De link tussen lichaamsvet en kanker is al langer bekend, maar volgens recent onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie is die lijst van verschillende kankersoorten nog uitgebreid. Wie aan overgewicht lijdt, verhoogt zijn kans op maar liefst dertien vormen van kanker.

Zes prioritaire aanbevelingen in de strijd tegen kanker

Zes prioritaire aanbevelingen in de strijd tegen kanker 5/07/2018 - Stichting tegen Kanker heeft een nieuw memorandum gepubliceerd met de zes prioritaire beleidsaanbevelingen in de strijd tegen kanker.

54 procent Belgen vreest ooit kanker te krijgen

54 procent Belgen vreest ooit kanker te krijgen 4/06/2017 - 54 procent van de Belgen vreest ooit geconfronteerd te worden met kanker. Het gevolg van kanker waarvoor ze het meeste schrik hebben – overlijden buiten beschouwing gelaten – is de fysieke pijn (24 %), gevolgd door de consequenties voor familie en naasten (22 %) en vermindering van de levenskwaliteit (21 %).

Omega-3 vetzuren voorkomen geen kanker

1/03/2007 - Uit een kritische analyse van een veertigtal studies over omega-3 vetzuren en kanker blijkt ...

Roken veroorzaakt 270.000 kankers per jaar

20/12/2012 - Roken veroorzaakt elk jaar ruim 270.000 kankers in Europa. Dat blijkt uit een onderzoek in het Journal of Clinical Oncology, in 9 Europese landen.

Leefstijl kan risico op kanker halveren

Leefstijl kan risico op kanker halveren 14/08/2016 - Een gezonde levenswijze aannemen, kan uw kankerrisico halveren. Dat is de conclusie van een grootschalige studie naar de invloed van risicogedrag op het krijgen van kanker, gepubliceerd in het prestigieuze tijdschrift Journal of the American Medical Association (JAMA).

12 nieuwe richtlijnen voor kankerpreventie

12 nieuwe richtlijnen voor kankerpreventie 11/07/2018 - Na 10 jaar onderzoek maakt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds de nieuwe aanbevelingen voor het verkleinen van de kans op kanker bekend.

12 Goede reflexen tegen kanker: doe zelf je risico dalen.

12 Goede reflexen tegen kanker: doe zelf je risico dalen. 28/05/2013 - 30 tot 50 % van de kankers zouden we kunnen vermijden. En toch blijft het aantal kankers stijgen. Erg verbazingwekkend is dat niet,omdat nog zoveel mensen zich vergissen wat betreft de belangrijkste risicofactoren.

volgopfacebook

volgopinstagram