Prenataal GSM-gebruik schadelijk voor kind

nieuws Kinderen van moeders die tijdens hun zwangerschap veel een GSM gebruikten, en die zelf grote GSM-gebruikers zijn, hebben een verhoogde kans op gedragsproblemen. Dat moet althans blijken uit een nieuwe studie in Denemarken. De onderzoekers onderzochten ruim 13.000 kinderen van 7 jaar, en vergeleken hun gedrag, hun GSM-gebruik en dat van hun moeders tijdens de zwangerschap. Kinderen die zelf veel GSM gebruiken en waarvan de moeders tijdens de zwangerschap een GSM gebruikten, hadden tot 80% meer kans op slechte resultaten bij tests op gedragsproblemen zoals hyperactiviteit, emotionele problemen, relatieproblemen, enz. Kinderen die alleen tijdens de zwangerschap blootgesteld waren aan GSM-gebruik hadden een hoger risico dan kinderen die zelf veel GSM gebruiken.
In een begeleidend editoriaal in het wetenschappelijke tijdschrift Epidemiology (juli 2008) wordt benadrukt dat het hier om zeer voorlopige resultaten gaat waaruit zeker geen verregaande besluiten mogen getrokken worden.


Laatst bijgewerkt: november 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram