GSM kan pacemaker storen

nieuws Over de gezondheidsrisico's van GSM's doen de wildste geruchten de ronde. De micorgolven die het toestel uitzend zouden de hersenen kunnen opwarmen en tot alle mogelijke neurologische problemen kunnen leiden. Wetebnschappers zijn het echter oneens over de preciese gevolgen.

Wél bestaat er zekerheid dat een GSM een storing kan veroorzaken bij pacemakers, vooral dan de oudere types. In het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde verscheen zopas een nieuwe studie waarin dit andermaal wordt bevestigd. In dat artikel wordt aangeraden om een draagbare telefoon die stand-by staat op minstens 15cm van de pacemaker te dragen. Producenten van pacemakers wordt opgeroepen om modellen van pacemakers te ontwerpen die afdoende beschermd zijn tegen elektromagnetische interferentie van draadloze telecommunicatie-apparatuur, zoals trouwens verplcht is volgens de Europese wetgeving.


Laatst bijgewerkt: april 2003
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram