GSM kan pacemaker storen

Laatst bijgewerkt: april 2003

nieuws Over de gezondheidsrisico's van GSM's doen de wildste geruchten de ronde. De micorgolven die het toestel uitzend zouden de hersenen kunnen opwarmen en tot alle mogelijke neurologische problemen kunnen leiden. Wetebnschappers zijn het echter oneens over de preciese gevolgen.

Wél bestaat er zekerheid dat een GSM een storing kan veroorzaken bij pacemakers, vooral dan de oudere types. In het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde verscheen zopas een nieuwe studie waarin dit andermaal wordt bevestigd. In dat artikel wordt aangeraden om een draagbare telefoon die stand-by staat op minstens 15cm van de pacemaker te dragen. Producenten van pacemakers wordt opgeroepen om modellen van pacemakers te ontwerpen die afdoende beschermd zijn tegen elektromagnetische interferentie van draadloze telecommunicatie-apparatuur, zoals trouwens verplcht is volgens de Europese wetgeving.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram