Immuniteit tegen pokken duurt bijna levenslang

nieuws Immuniteit tegen pokken duurt bijna een heel leven, constateren onderzoekers in een rapport dat dinsdag 20/05 is gepubliceerd. Mensen die in het verleden tegen de pokken zijn ingeënt, zijn bij een eventuele terroristische aanval met het virus nog deels beschermd.
Uit testen op mensen die tegen het virus waren ingeënt, bleek dat zelfs nog immuniteit bestond bij mensen die 75 jaar geleden de pokkenprik kregen. Het onderzoek werd uitgevoerd door de universiteit van Oregon.
Inentingscampagnes tegen de pokken worden niet meer uitgevoerd sinds de wereldgezondheidsorganisatie WHO in 1980 aankondigde dat de dodelijke ziekte niet meer bestaat.
De Amerikaanse regering en terrorisme-experts denken dat verscheidene terroristische groeperingen en regeringen in het bezit zijn van biologische wapens die het pokkenvirus kunnen verspreiden.
In de Verenigde Staten zijn 36.000 gezondheidsmedewerkers tegen het virus ingeënt, zodat zij in het geval van een aanslag gezond blijven en anderen kunnen inenten. Ook 500.000 militairen hebben een pokkenprik gekregen. Daarbij gingen de autoriteiten ervan uit dat de immuniteit tegen het virus na vijf jaar vrijwel was verdwenen.

Lees ook: Pokken ( of Variola )

bron: Sp!ts

Laatst bijgewerkt: februari 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram