Over Maagklachten: Oorzaken, behandeling en voedingsadviezen

Laatst bijgewerkt: maart 2005
maagklachten.jpg

boeken-interviews Iedereen weet uit ervaring wat het betekent misselijk te zijn, of een opgeblazen tot zelfs pijnlijk gevoel in de bovenbuik te hebben. Ook het symptoom zuurbranden is veel mensen bekend. Vaak zijn deze klachten van korte duur. Ze zijn meestal herleidbaar tot een maaltijd waarvan men dan aanneemt dat ze ‘verkeerd gevallen’ is, te overvloedig alcoholgebruik of te veel stress. Even rustig aan doen en afwachten is dan meestal afdoende. Wanneer de klachten echter regelmatig terugkeren of heftig zijn, kan het raadzaam zijn er meer aandacht aan te schenken.

Hoe krijg je maagklachten? Speelt voeding een rol bij de verschillende soorten maagproblemen? Welke methodes zijn er om maagklachten op te sporen? Welke geneesmiddelen verhelpen de pijn? Welke voedingsmaatregelen kun je nemen om te voorkomen dat de klachten verergeren? Maagklachten. Oorzaken, behandeling en voedingsadviezen geeft heldere antwoorden op deze en vele andere vragen. Het gaat in op zowel de alledaagse als de wat minder vaak voorkomende maagklachten.

Dit referentieboek maakt deel uit van de reeks ‘Gezondheidsinfo’, die zich richt tot de patiënt en zijn directe omgeving. De auteurs zijn huisartsen en specialisten, die op een degelijke manier toegankelijke en correcte gezondheidsinformatie geven. Elk deel van de reeks heeft een overzichtelijke opbouw en verschaft de nodige voorlichting in een bestek van 100 bladzijden. De belangrijkste aspecten van een ziekte worden begrijpelijk uiteengezet, mede dankzij de handige schema’s, statistieken en didactische tekeningen.

Maagklachten: Oorzaken, behandeling en voedingsadviezen
- Prof. dr. André Smout -
-
Uitgeverij Davidsfonds/Leuven - ISBN 90 5826 316 9 - Richtprijs € 12,95 - Verkrijgbaar in de boekhandel

davidsfonds-250.jpg
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram