Nieuwe studie bevestigt werkzaamheid immunotherapie tegen graspollen

Laatst bijgewerkt: februari 2022

nieuws Een nieuwe Amerikaanse studie bevestigt de werkzaamheid van orale immunotherapie tegen graspollen. De studie werd voorgesteld op het jaarcongres van de American Academy of Allergy, Asthma, and Immunology.
Immunotherapie, ook desensibilisatie of hyposensibilisatie genoemd, is een relatief nieuwe behandelingsvorm voor bepaalde types van allergie, waaronder graspollenallergie of seizoensgebonden allergische rhinitis/conjunctivitis. Bij een luchtwegenallergie wordt immunotherapie voornamelijk aangeraden bij mensen met ernstige klachten bij wie de klassieke anti-allergische medicatie niet of onvoldoende werkt, niet verdragen wordt.

In dit onderzoek de sublinguale immunotherapie of SLIT onderzicht via druppels of tabletten die men onder de tong laat smelten. De deelnemers aan het onderzoek werden behandeldn vanaf 16 weken voor het graspollenseizoen, tot het einde van het seizoen.

Bij de volwassenen die de behandeling volgden, verminderden de neusklachten met 15% en de oogklachten met 25%. Bij kinderen (5-17 jaar) verminderden de neusklachten met 23% en de oogklachten met 28%. Er werden nauwelijks nevenwerkingen vastgesteld.

Lees ook: Immunotherapie bij pollen-, huisstofmijt- en dierenallergie
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram