Tips tegen statisch haar

nieuws Nogal wat mensen hebben ’s winters last van statisch haar. De koude; droge buitenlucht en de relatief lage luchtvochtigheid in een verwarmde ruimte, dragen ertoe bij dat dit probleem vooral ’s winters optreedt. Vooral mensen met licht en droog haar hebben daarvan last.

Kammen
Gebruik geen plastic of metalen borstel of, maar een borstel van natuurhaar (zoals varkenshaar) en een kam van hout, hoorn of bot.
Als je wat haarlak op je borstel of kam spuit voor je kamt, zal het haar minder snel statisch worden.

Wax/haarcrème
Een beetje wax of gel kan helpen om het haar in bedwang te houden. Ook een vette haarcrème of zelfs handcrème kan helpen om je weerbarstige haartooi tijdelijk in de plooi te brengen.
Gebruik bij voorkeur geen haarproducten die alcohol bevatten.
Gewoon met natte handen door de haren wrijven, brengt tijdelijk soelaas.

Je haar wassen
Was je haar niet met heet water, maar gebruik lauwwarm water. Gebruik een aangepaste milde shampoo én conditioner tegen droog haar.
Dep nat haar voorzichtig droog. Gebruik bij voorkeur geen haardroger (fohn). Als je hem toch gebruikt, zet hem dan op de laagste stand en houd hem niet te dicht tegen de hoofdhuid. Over de effectiviteit van haardrogers met een zogenaamde ionengenerator die lucht zouden omzetten in ionen, en daardoor statisch haar zouden voorkomen, bestaan grote twijfels.

Antistatische verzorgingsproducten
Er bestaan antistatische shampoos en haarverzorgingsproducten met ingrediënten als aminenquats of kationisch polymeer die het haar positief zouden laden. Over de effectiviteit hiervan is echter weinig bekend.

Antistatisch doekjes
Het zou helpen om met een antistatisch doekje zachtjes over je haar te wrijven.

Muts
Mutsen en hoeden kunnen je haar statisch maken. Dat kan je voorkomen door er een beetje haarlak in te spuiten.


Laatst bijgewerkt: januari 2009

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram