Raadpleeg uw eigen vaccinatiegegevens

Laatst bijgewerkt: juli 2022

nieuws Indien u wilt weten of u of uw kinderen bent ingeënt tegen bijvoorbeeld hepatitis A of B, of of u zich opnieuw moet laten inenten tegen tetanus, dan kunt u voortaan uw vaccinatiegegevens raadplegen via de Patient HealthViewer. U kunt deze computertoespassing gratis downloaden op de website van uw mutualiteit.
Via de Patient HealthViewer krijgt u een overzicht van uw vaccinaties. U kunt er nagaan tegen welke ziekten u bent gevaccineerd en de datum, naam en dosis van de vaccinatie bekijken.

Welke vaccinatiegegevens staan op de Patient HealthViewer?
Zodra u de software geïnstalleerd hebt, vindt u via de Patient Health Viewer minstens volgende vaccinatiegegevens terug:
• Vaccinaties toegediend vanaf 1997 die geregistreerd werden in Vaccinnet, het Vlaamse bestel- en registratiesysteem van vaccins voor vaccinatoren.
• Vaccinaties toegediend vanaf september 2005 door CLB-artsen.
• Vaccinaties toegediend vanaf 2006 tijdens raadplegingen van Kind & Gezin.
Zo’n 3 op de 4 huisartsen en kinderartsen gebruiken vandaag Vaccinnet. Sinds 1 januari 2014 zijn vaccinatoren verplicht de vaccinaties waarvoor Zorg en Gezondheid het vaccin gratis ter beschikking stelt, te registreren in Vaccinnet.
Vermits alleen gegevens die door uw arts op de Vlaamse vaccinatiedatabank Vaccinnet werden geregistreerd op de Patient HealthViewer kunnen geraadpleegd worden, kan het dus zijn dat uw vaccinatiegegevens niet volledig zijn, of misschien zelfs helemaal niet beschikbaar zijn.
De gegevens van kinderen ouder dan zes jaar kunt u bekijken door in te loggen met hun kids-ID of eID. De vaccinatiegegevens van kinderen die jonger zijn, kunt u momenteel niet opvragen. Hiervoor kunt u wel terecht bij uw huisarts of Kind & Gezin.

Hoe kunt u de Patient HealthViewer raadplegen?
Om toegang tot uw gegevens te krijgen met de Patient HealthViewer, moet u eerst uw toestemming registreren. U kunt uw toestemming op elk moment intrekken.
• U vraagt uw zorgverlener om uw toestemming te registreren.
• U kunt u registreren bij het lokaal kantoor van uw ziekenfonds.
• U klikt op 'Toegang tot eHealthConsent' op de website van het e-Health-platform en u volgt de instructies op het scherm
www.ehealth.fgov.be/nl/citizen
Nadat u uw toestemming hebt gegeven, kunt u zelf uw vaccinatiegegevens raadplegen. Daarvoor heeft u de toepassing Patient Health Viewer nodig die u gratis kunt downloaden op de websites van de verschillende ziekenfondsen.
• Socialistische Mutualiteiten
• Christelijke Mutualiteiten
• Neutrale Ziekenfondsen
• Liberale Mutualiteiten
• Onafhankelijke Ziekenfondsen

Patient Health Viewer is software die u op uw computer moet installeren. Ondervindt u problemen bij de installatie van de Patient HealthViewer, dan kunt u dat probleem melden via het mailformulier dat u terugvindt op de website van uw ziekenfonds.
De Patient Health Viewer werkt uitsluitend op basis van een elektronische identiteitskaart. Naast softwareproblemen kunt u dus ook problemen hebben met het gebruik van de elektronische identiteitskaart of de kaartlezer.

Binnenkort ook medicatieschema’s
De Patient HealthViewer zal op termijn ook andere gezondheidsgegevens tonen, zoals uw medicatieschema. Dat geeft een overzicht van alle medicatie die u moet nemen, inclusief dosis, wijze van toediening en tijdstip van inname.

Meer info:
www.vlaanderen.be/nl/gezin-welzijn-en-gezondheid/gezondheidszorg/rechten-als-patient/vitalink-het-digitaal-platform-voor-het-delen-van-gezondheidsgegevens
www.zorg-en-gezondheid.be/VitaNieuwsDetail.aspx?id=34767
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram