Geen verhoogde kans op hartinfarct door seks

123-man-ouer-senior-bed-slapen-170_10.jpg

nieuws Seks is zelden de oorzaak van een hartinfarct. Slachtoffers van een hartinfarct hoeven nadien geen schrik te hebben op een tweede hartinfarct als ze seks hebben. Dat schrijven Duitse wetenschappers in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of the American College of Cardiology.

De wetenschappers ondervroegen 536 hartpatiënten van 30 tot 70 jaar oud ondervraagd over hun seksleven in de twaalf maanden voor ze een hartinfarct hadden. 14,9 procent van de patiënten had in de twaalf maanden voor hun hartinfarct geen seks. 4,7% deed het minder dan één keer per maand, 25,4% minder dan één keer per week en 55 procent had één of meer keer per week seks. Slechts 0,7% had in het uur voor hun hartinfarct seks gehad, bij 74% was het meer dan 24u geleden.

Tien jaar later waren er honderd hartaccidenten gebeurd. Seks bleek daarbij geen risicofactor te zijn.
Seks is volgens de onderzoekers te vergelijken is met een matige fysieke inspanning zoals twee trappen nemen of een korte wandeling. Het is zeer onwaarschijnlijk is dat seks een hartinfarct veroorzaakt. Hartpatiënten hoeven zich dus helemaal geen zorgen te maken over hun seksleven.

Laatst bijgewerkt: oktober 2015

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram