Hoe voorkom je dat gesneden witloof verkleurt?

123-h-witloof-rauw-10-20.jpg

dossier

Witloof is een heerlijke en supergezonde groente waarmee je alle kanten uit kunt. En er is nog meer goed nieuws: het witloofseizoen draait momenteel op volle toeren!

Witloof schoonmaken en (fijn)snijden is niet zo veel werk, maar het gebeurt al eens dat je het niet last minute kunt doen. Hoe vermijd je dan dat je lekker knapperig witloof bruin gaat kleuren?

Met deze drie eenvoudige tricks blijft je witloofsalade lekker fris:
  • Doe het (fijn)gesneden witloof in een kom en knijp er wat limoen- of citroensap over.
  • Leg meteen een laagje plasticfolie rechtstreeks op het witloof (niet op de randen van de kom) en druk het goed aan zodat het witloof helemaal luchtdicht zit ingepakt. Bewaar het op een koele en donkere plaats.
  • Roer er vlak voor het serveren de dressing door.

Lees ook: Witloof: lekker en gezond

Lees ook: Hoe laat je het bittertje uit witloof verdwijnen ?

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: mei 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram