40 procent nieuwe kankergevallen mogelijk te voorkomen

nieuws In Nederland krijgen jaarlijks 100.000 mensen de diagnose kanker. Zo'n 40.000 gevallen zijn mogelijk te voorkomen, zegt de Nederlandse prof. Hoogerbrugge, hoogleraar Erfelijke Kanker aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Maar je kunt het niet omdraaien: al doe je wat je kunt, een garantie dat je geen kanker krijgt, is er voor niemand. Als 40 procent mogelijk te voorkomen is, dan is 60 procent dat niet, aldus Hoogerbrugge.

19 procent van alle kankergevallen wordt veroorzaakt door tabak, 9 procent door verkeerd eten - te weinig vezels en fruit, te veel zout en rood vlees - 6 procent door overgewicht, 4 procent door alcohol en nog wat andere factoren. Allemaal zaken waar je zelf wat aan kunt doen.


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie
Pfizer

U bent minimum 12 weken geleden bevallen ? U geeft uw baby borstvoeding en stemt ermee in om die tijdelijk te onderbreken (4 - 5 dagen) ? Dan zoeken we jou !

Check hier hoe je kan bijdragen

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram