Soep bevat meer groente dan we denken

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Hoeveel groente zit er in een kom soep van 250 ml? Volgens een onderzoek van Unilever (Unox en Knorr) denkt het merendeel van de Nederlanders dat het om minder dan 100 gram groente gaat, in de praktijk gaat het vaak om meer, bijvoorbeeld zo'n 200 gram in tomatensoep.
Het onderzoek werd uitgevoerd onder 664 mannen en vrouwen van zestien jaar en ouder. Een aanzienlijk deel van hen denkt dat een kom minder dan 50 gram groente bevat. De soep waarvan de ondervraagden denken dat deze de minste groente bevat, is tomatensoep. Maar de exacte hoeveelheid groente weet nog geen 5% van de Nederlanders. De overgrote meerderheid weet niet dat in deze soep meer dan 200 gram groente per kom zit.

Ruim zestig procent van de Nederlanders eet minder dan één keer per week soep buiten de avondmaaltijd om. Unilever wil soepen die rijk zijn aan groenten stimuleren op nog ‘onbekende' maaltijdmomenten voor soep, bijvoorbeeld tussendoor of tijdens de lunch. Hiermee zou de groenteconsumptie gestimuleerd worden. Om consumenten te informeren over de hoeveelheid groente in een kom soep staat er voortaan een groentelabel op de verpakkingen van Unox en Knorr.
Voor de respondenten
is een van de belangrijkste reden om soep te eten, dat het lekker en makkelijk klaar te maken is. Voor nog geen vijfde van hen is soep een manier om groente binnen te krijgen. 25 procent van de Nederlands zegt geen 2 ons groente per dag te eten, zo blijkt uit onderzoek. Van die 25% onderneemt slechts een derde actie om wel twee ons groente binnen te krijgen. Ongeveer één op de tien Nederlanders heeft helemaal geen idee hoeveel groente men dagelijks eet.
Een belangrijk aandachtspunt in de ontwikkeling van soepen voor Unilever is het terugdringen van het zoutgehalte. Dit jaar wil het bedrijf met de soepproducten bijdragen aan de streefwaarde van 6 gram per dag.
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
Meest gelezen
volgopfacebook

volgopinstagram