Vrouwen zijn handiger dan mannen bij online games

nieuws Volgens de statistieken van de Belgische website Wataro.com, hebben vrouwen meer aanleg voor online games dan mannen. Zij zijn ook hardnekkiger en meer verzot op denkspelletjes.

Sinds haar lancering in januari jongstleden heeft Wataro.com al 40.000 geregistreerde bezoekers geregistreerd. Mannen en vrouwen zijn er wel gelijk vertegenwoordigd, maar toch vallen er duidelijke verschillen te merken in hun aanleg en gedrag. "Vrouwen spelen gemiddeld 35 partijen per week, tegenover 28 bij de mannen", legt Quentin Janssens uit, medeoprichter van Wataro.com. "Wij stellen ook vast dat vrouwen gemiddeld 20% meer winnen dan mannen. Men moet daarbij weten dat de spelers enkel tegen elkaar spelen (de machine komt er voor niets tussen)... vrouwen zijn dus meer begaafd dan mannen".

Ander opmerkelijk feit: de vrouwen verkiezen duidelijk denkspelletjes gebaseerd op het verzamelen van visuele elementen (Splash Buster en Diamonds). Bij de mannen is dan weer... stenen kapot slaan (Break the Bricks) het favoriete spel, van nabij gevolgd door Block (een kloon van Tetris). Opbouwen aan de ene kant, afbreken aan de andere...


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram