Cursus helper Rode Kruis

nieuws Vzw Vormingsinstituut Rode Kruis Vlaanderen start woensdag 26 september 2001 met een cursus levensbedreigende situaties in afdeling Borgerhout. De cursus stelt je in staat te handelen bij levensbedreigende situaties zoals hartstilstand, verstikking, brandwonden, … Na het volgen van de twee modules, kan je via een examen het Europees brevet halen. Naast een klein deel theorie besteden we in deze cursus vooral aandacht aan praktijk.

De 7 lessen gaan door op maandag en woensdag telkens van 20 tot 22.15 uur in de Gijselsstraat 42 te Borgerhout. De lessen zijn gratis, een bijdrage van 200 frank is echter welkom. Voor dit bedrag ontvang je een lidkaart en steun je de afdeling in haar onkosten voor het gebruikte les- en oefenmateriaal. Het handboek kost 850 frank, het is rijk geïllustreerd met duidelijke foto’s en erg praktisch. De cursus is toegankelijk vanaf 16 jaar.

Het pakket levensbedreigende situaties bestaat uit twee modules:
Module I
Les 1: algemene benadering van levensbedreigende situaties (26 september)
Les 2: bewusteloosheid en ademhalingsstilstand (1 oktober)
Les 3: hartstilstand en verstikking (3 oktober)
Module II
Les 1: stoornissen van de bloedsomloop (8 oktober)
Les 2: levensbedreigende letsels en evacuatie (10 oktober)
Herhalingsles simulaties (voorbereiding examen) (15 oktober)
Herhalingsles reanimatie (voorbereiding examen) (22 oktober)
Examen 24 oktober (vanaf 19 uur)

In januari (datum nog nader te bepalen) organiseren wij een volledige cursus helper en kan je aansluiten voor het volgen van module III, IV en V.
III. vaak voorkomende letsels
IV. vaak voorkomende aandoeningen en ongevallen
V. eerstehulpverlening aan baby’s en kinderen
Extra: 1 herhalingsles + examen (geeft recht op brevet Helper).

Enkel voor de eerste les (26 september) vragen we reeds om 19.30 uur aanwezig te zijn voor algemene informatie en nadere kennismaking. Zo kunnen we stipt om 20 uur met de les beginnen.

Voor meer info of inschrijving kan je terecht bij Tania Ljungberg 0477-61 11 96 na 19 uur of via e-mail: tania.ljungberg@vev.be. Om praktische redenen, vragen we om je deelname aan de cursus te bevestigen. Vermits er maximum 25 cursisten kunnen inschrijven, verwachten we een seintje indien je de cursus toch niet kan volgen. Zo kan iemand anders in jouw plaats deelnemen.


Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram