Cannabis schadelijk voor ongeboren kind

nieuws Cannabis kan negatieve effecten hebben op een ongeboren kind, zegt een Italiaanse studie. Kinderen geboren uit moeders die tijdens de zwangerschap cannabis gebruikten, zouden volgens de studie leerproblemen ondervinden een grotere kans op hyperactiviteit hebben.
Het ging om een experimentele studie bij ratten die een cannabisextract kregen vergelijkbaar met een lage tot matige dosis bij mensen. De babyratten werden dan op verschillende leeftijden onderworpen aan tests om hun geheugen en motorische eigenschappen te onderzoeken. Jonge ratten geboren uit ratten die met cannabis waren behandeld, waren duidelijk hyperactiever dan ratten die niet behandeld waren, maar dit verschil verdween met de leeftijd. De cannabisratten scoorden echter ook op volwassen leeftijd lager op leer- en geheugentests.
Blootstelling aan cannabis in de moederschoot zou de vrijstelling van de neurotransmitter glutamaat, die zenuwimpulsen tussen hersencellen overbrengt, verstoren en zou ook een invloed hebben op bepaalde elektrische impulsen in de hersenen.

bron: Journal Proceedings of the National Academy of Science

Laatst bijgewerkt: augustus 2022
Baby op komst ? Baby op komst ?

Vraag nu je startbedrag van 1.167,33 € aan. Het duurt slechts enkele minuten...

Startbedrag aanvragen

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram