Blowen kan tot verandering persoonlijkheid leiden

nieuws Het roken van cannabisproducten kan tot veranderingen in de structuur van de hersenen en persoonlijkheidsstoornissen leiden. Dat blijkt uit onderzoek dat in Duitsland aan de universiteit van Bremen is gedaan.
Vooral tijdens de puberteit kan blowen ernstige schadelijke langetermijneffecten hebben, aldus de onderzoekers, die stellen dat het roken van marihuana of hasj ook een factor kan zijn bij schizofrenie.

Uit het Duitse onderzoek komt naar voren dat het veelvuldig roken van wiet en hasj tot veranderingen in de structuur van de hersenen kan leiden die op hun beurt weer tot een persoonlijkheidsverandering leiden.
Veelvuldig blowen versterkt volgens de onderzoekers ook de symptomen van schizofrenie en bespoedigt waarschijnlijk de doorbraak van de ziekte. Of blowen bij gezonde mensen die geen aanleg voor schizofrenie hebben tot de ziekte kan leiden is niet duidelijk.
Uit proeven op ratten werd duidelijk dat blowen ook tot permanente schade aan het geheugen kan leiden. Nadelige effecten van cannabis op de intellectuele vermogens van gebruikers zijn tot bijna drie maanden na gebruik nog meetbaar.

Lees ook: Cannabis

Lees ook: Welke soorten drugs zijn er en wat is het effect?

Lees ook: Schizofrenie: als je het normale contact met de werkelijkheid verliest

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram