Voor jou gelezen op Het Nieuwsblad

Vlaamse dokter schrijft dieetboek: “Alle diëten werken, maar ze zijn niet vol te houden“

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws

Goed en slecht nieuws voor mensen die momenteel op dieet zijn. Volgens dokter Luc Evenepoel doet elk dieet wat het belooft: je kilo’s doen verliezen. De keerzijde? De diëten zijn niet vol te houden, dus werken ze in the end eigenlijk helemaal niet. Dat is de conclusie die hij maakt in zijn nieuwste boek ‘Van diëten word je dik” en vertelde in een interview met Radio 1.

Volgens Luc Evenepoel zijn diëten geen blijvende oplossingen. “Alle afslankkuren hebben drie dingen met elkaar gemeen: ze werken, maar zijn helaas niet vol te houden. Daarom werken ze eigenlijk niet”, klinkt het. Gewoon natuurlijk eten en je raakt de kilo’s voorgoed kwijt. De eerste stap in de goede richting? “Koop geen eten met etiketten op de verpakking. Moeder natuur geeft ons een fantastische voorraad voedsel. Jammer dat de industrie zo machtig is geworden”, klinkt het.

Doe het met minder
Wat de arts zorgen baart, is het feit dat we haast meer geld aan afslankmiddelen spenderen dan aan gezonde voeding. “Er is vraag naar omdat we een makkelijke manier zoeken om te vermageren en die bestaat ook echt. “Eet natuurlijk voedsel in natuurlijke hoeveelheden - de voorbije jaren zijn onze porties immers beetje bij beetje gegroeid." Die combinatie vormt dé oplossing om te vermageren en slank te blijven. Is dat advies te vaag? Evenepoel bedoelt dat we best met minder eten kunnen. Daarom hoef je niets van je menu te schrappen. “Je mag snoepen, maar doe het minder. Je mag een glaasje alcohol drinken, maar ga voor een klein glas.”

boekjske.jpg

'Van diëten word je dik', Borgerhoff & Lamberigts, 22,95 euro

Artikel uit Het Nieuwsblad
bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180329_03436711


Het Nieuwsblad
volgopfacebook

volgopinstagram