Mannen en vrouwen niet gelijk tegenover depressies

nieuws Vrouwen en mannen reageren anders op bepaalde situaties : vrouwen maken gemakkelijker een depressie door ten gevolge van familiale problemen, mannen lijken meer depressief te worden na een echtscheiding of ten gevolge van professionele problemen. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek waarbij 5000 tweelingen geboren tussen 1934 en 1974 gedurende tien jaar werden gevolgd.
Vrouwen zijn doorgaans gevoeliger voor een depressie dan mannen. Vrouwen lopen 2,2 keer meer kans op een depressie dan een mannen (van een tweelingkoppel!)
Als men kijkt naar de oorzaken van een depressie, dan blijken mannen gevoeliger te zijn voor spanningen op hun werk, verlies van werk, voor een echtscheiding of het verlies van een partner of voor gerechtelijke problemen. Vrouwen daarentegen reageren sterker op huisvestingsproblemen, moeilijkheden in het gezin, het verlies van een familielid of een goede vriend(in) of gezondheidsproblemen in de directe omgeving.

Bron: American Journal of Psychiatry, 2001, 587-593


Laatst bijgewerkt: mei 2001

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram