Bijna 90 procent kans op genezing dikke darmkanker

nieuws Elk jaar worden in België 6.500 nieuwe kankers van de dikke darm vastgesteld. De kansen op genezing zijn groot: bijna 90 procent, bij vroegtijdige opsporing. Dat meldt de Stichting tegen Kanker.

Kanker van de dikke darm is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen, na borstkanker, en de derde meest voorkomende bij mannen, na prostaat- en longkanker. Wanneer de kanker vroeg wordt vastgesteld, bedraagt de genezingskans wel 90 procent.

Nochtans heerst er bij het grote publiek nog steeds grote angst voor de ziekte, zegt de Stichting tegen Kanker. Om daaraan te verhelpen, organiseert de stichting een informatiedag over het thema op 9 november in Brussel. Een panel van experts zal er de nodige informatie geven over de ziekte en de opsporing ervan.

Laatst bijgewerkt: februari 2021
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram