Hoe breng je je huis in paasstemming?

Laatst bijgewerkt: april 2022
123-h-pasen-bloemen-04-19.jpg

nieuws

Je interieur of ontbijttafel een gezellig paassfeertje geven, hoeft niet eens duur, ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Een vijftal ideetjes om de lente in huis te halen of je leefruimte in frisse kleuren onder te dompelen. 

Fleurige lentebloemen

Een bloemetje doet het altijd. Koop allerlei kleurrijke lentebloemen zoals paaslelies, ranonkels, tulpen, hyacinten, blauwe druifjes en zet ze, al dan niet gegroepeerd, in verschillende potten. Dat kunnen mooie vazen zijn, maar even goed karaffen, glazen bokalen of mooie drinkglazen.
Een kleine moeite om je tafel of een kastje een frisse uitstraling te geven en als je hyacinten gebruikt, krijg je nog een lentefrisse geur erbovenop.

Een mandje of een nestje met kwarteleitjes

123-h-pasen-kwartelei-nestje-04-19.jpg

Voor wie niet creatief is of weinig tijd heeft, is dit een zeer dankbare oplossing. Koop een ruw gevlochten mandje of gebruik een verlaten vogelnestje en leg er wat hooi in. Vul het nestjes met eitjes en leg er eventueel nog een aantal fijne pluimpjes tussen. Kwarteleitjes zijn zeer decoratief voor deze toepassing.
Een krultak met versiering

123-h-pasen-versiering-eieren-04-19.jpg

Maak een paasboom. Een tak van een krulwilg, een wilgentak met katjes, of een ontluikende tak van een sierlijke andere boom kan je mooi versieren met gekochte of zelfgemaakte paasdecoratie.
Een ideetje om zelf uit te werken:
Breek de bovenkant van een paar eieren af met een mes, maak de eieren leeg (je kunt er straks een lekkere omelet van maken), spoel ze en kleef er een jutetouwtje aan vast waarmee je ze aan de zijtakjes van de paasboom kunt ophangen. Vul de eieren met gypsophila. Je kunt ook andere kleine bloemen zoals blauwe druifjes of krokussen in het 'eiermandje' steken, maar dan doe je er beter een bodempje water in. 


Geschilderde eieren

123-h-pasen-ei-geschilderd-04-19.jpg

Eieren beschilderen, is een leuke bezigheid om samen met kinderen te doen. Je kunt rauwe eieren uitblazen en ze daarna een mooi decoreren met een likje verf, maar ook hardgekookte eieren kan je in een kleurtje steken.
Een leuk ideetje voor de ontbijttafel: verpak de broodjes of paaskoeken in een stuk wit linnen of katoen en strik ze met een fleurig sisaltouwtje of jutelint. Leg de geschilderde eieren erbij.


Maak zelf een paasslinger

123-h-pasen-slinger-04-19.jpg
Een slinger brengt altijd sfeer in huis. Wie graag creatief bezig is en er wat tijd wil aan spenderen, kan zelf een paasslinger maken uit gekleurd papier.
Maak eerst een of twee sjablonen in carton of dik papier en knip ze daarna een paar keer uit. Gebruik daarvoor papier in verschillende kleuren. Maak de uitgeknipte vormen vast aan een touw met kleine wasknijpers.


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram