Nieuwe hoop bij hardnekkige constipatie?

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
resolor-200.jpg

nieuws Sinds september 2010 is er een nieuw geneesmiddel op de markt tegen hardnekkige, chronische constipatie bij vrouwen. Prucalopride (Resolor ®) behoort toe een groep geneesmiddelen die de darmbewegingen (enterokinetiek) verbetert. Het werkt in op de spierwand van de darm, waardoor het herstel van de normale darmfunctie wordt bevorderd. Eind dit jaar zou het mogelijk ook terugbetaald worden. 1 verpakking van 28 pillen van 1 mg kost €61,60 en 2 mg € 75,50.
Resolor is alleen bedoeld voor volwassen vrouwen met chronische constipatie bij wie laxeermiddelen onvoldoende helpen. Er is sprake van chronische constipatie als in de voorbije zes maanden, gedurende ten minste zes weken twee of meer van de volgende symptomen aanwezig zijn: pijn en moeite bij de ontlasting, harde ontlasting, gevoel van onvolledige ontlasting, gevoel van anorectale obstructie of blokkade en/of minder dan 3 ontlastingen per week.
Het nieuwe geneesmiddel mag niet gebruikt worden bij kinderen en evenmin tijdens zwnagerschap en borstvoeding.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram