Ibuprofen beter na breuken bij kinderen

nieuws Ibuprofen moet de eerste keus pijnstiller zijn bij kinderen met ongecompliceerde arm- of beenbreuken, volgens een Canadese studie in het Canadian Medical Association Journal, CMAJ. Ibuprofen was even effectief als oraal toegediend morfine, maar had minder bijwerkingen.

De wetenschappers onderzochten kinderen van 5 tot 17 jaar oud die op de dienst spoedgevallen kwamen met een ongecompliceerde botbreuk. De helft van de kinderen kreeg oraal morfine (0,5 mg/kg), de andere helft kreeg 10 mg/kg ibuprofen in de 24 uur na ontslag uit het ziekenhuis. De kinderen gebruikten minimaal één dosis, met tussenpozen van zes uur. De gemiddelde pijnvermindering was vergelijkbaar tussen beide geneesmiddelen. Kinderen die morfine gebruikten hadden in de eerste 72 uren meer last van bijwerkingen, vooral misselijkheid en slaperigheid, dan de kinderen die Ibuprofen gebruikten.


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram