Kwart van thee- en koffieglazen niet hittebestendig

123-groene-thee-07-19.jpg

nieuws Uit controles van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) blijkt dat veel thee- en koffieglazen van niet gehard glas onvoldoende hittebestendig zijn. 21% van de geteste glazen doorstond de test niet. Dit waren zowel glazen van een merk als merkloze glazen.
Gehard glas of glas gemaakt van boorsilicaat is geschikt voor contact met hete vloeistof. Deze glazen zijn bij aankoop te herkennen wanneer op een sticker op of op de verpakking van het glas ‘hittebestendig’, ‘tempered’ of ‘heat resistant’ te lezen is. Wanneer glazen onvoldoende thermisch schokbestendig zijn, blijken dit altijd glazen van niet gehard glas te zijn.

Glasbreuk door hete vloeistof komt vrij geregeld voor. Meestal blijft dit zonder letsel maar ongevalcijfers laten zien dat áls het fout gaat, vaak sprake is van tweedegraads brandwonden. Wanneer onbekend is of een glas dat u in bezit heeft hittebestendig is, adviseert de VWA om hete vloeistof alleen in te schenken wanneer het glas op bijvoorbeeld een dienblad staat.
Controleer voor het eerste gebruik (bij voorkeur voor aankoop) of er ook haarscheurtjes of barsten in het glas zichtbaar zijn. Gebruik dit glas en eventuele andere van dezelfde soort niet.

bron: www.vwa.nl

Laatst bijgewerkt: december 2020
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram