Rauw reclamefilmpje rond borstvoeding gaat de wereld rond

dossier

Pijnlijke tepels, een slopende vermoeidheid en verplichte kolfsessies, maar ook de mooiste, intiemste momenten beleven met je baby… Het is bijna onmogelijk om aan iemand uit te leggen hoe het voelt om borstvoeding te geven, al geeft dit reclamefilmpje toch al een aardig beeld.

Herinner je je nog de commercial waarin een pas bevallen mama ’s nachts haar bebloede maandverband verving terwijl haar baby huilde op de achtergrond? De reclamespot zou vorig jaar uitgezonden worden tijdens de Oscaruitreiking in Amerika, maar werd geschrapt wegens te expliciet. De beelden gingen op YouTube alsnog viraal en ook wij vonden het een artikel waard. Wel, het bedrijf achter die spot, Frida Mom, does it again, met een filmpje over borstvoeding. En ondanks de rauwe beelden werd het dit keer wel goedgekeurd, en zelfs uitgezonden tijdens de reclamebreak van de prestigieuze Golden Globes-ceremonie op 28 februari.

Borstvoeding zonder taboes

In het begin van het filmpje zien we mama’s keihard strugglen: de pijn, de productie, de twijfels… Borstvoeding geven lijkt een hele strijd, maar je ziet ook dat alles gaandeweg losloopt. Het zelfvertrouwen groeit, de band versterkt en mama’s en baby’s gaan tijdens de voeding ook meer en meer van het intieme moment genieten.

Hoewel elk verhaal anders is, zijn er sowieso fragmenten die je als borstvoedingsmama herkent. Dat maakt dat ook dit filmpje weer massaal gedeeld wordt en zo de wereld rondgaat. Terecht? Oordeel zelf maar.

https://youtu.be/y_838QUw46Y

Lees ook:
Expliciete reclamespot met pas bevallen mama gaat viraal
Starten met borstvoeding: de 6-6-6-6-regel
Pas bevallen mama toont in filmpje hoe moedermelk uit haar oksel komt
Getuigenis: Het zoontje van Lara Switten kreeg donormelk van hartsvriendin
Zegt de kleur van moedermelk iets over de gezondheid van mama of kindje?
Borsten: voor de baby of voor de partner?


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram