Gewichtsverlies kan helpen bij incontinentie

123-vr-hand-buik-170-7.jpg

nieuws Vrouwen die lijden aan urinaire incontinentie zijn vaak goed geholpen door gewichtsverlies. In die context is er voor bariatrische chirurgie (obesitas-chirurgie) een hoofdrol weggelegd.

De studie, gesuperviseerd door onderzoekers van de universiteit van California (San Francisco), werd uitgevoerd op vrouwen met ernstige obesitas. Ongeveer de helft daarvan was getroffen door urinaire incontinentie (een probleem dat vaak met overgewicht wordt geassocieerd).

Het resultaat toont aan dat twee derden van die vrouwen, een jaar na de bariatrische ingreep en bij een gewichtsverlies van 30%, weer voldoende continent waren. De vrouwen bij wie dit niet het geval was, hadden toch in elk geval een sterke vermindering van de episodes. En na drie jaar waren er 60% van de vrouwen quasi continent en 25% totaal. De graad van verbetering is evenredig met het percentage gewichtsvermindering.

Het gaat hier dus om een extra voordeel van bariatrische chirurgie die ook al zijn nut heeft aangetoond bij diabetes en seksualiteit.

bron: American Urogynecologic Society (www.augs.org)

Laatst bijgewerkt: mei 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram