Meer psychologische problemen bij volle maan?

123-maanstanden-volle-maan-170_12.jpg

nieuws Veel mensen geloven dat er een verband is tussen de cyclus van de maan en de psyche van de mens. Bij volle maan zouden veel meer mensen last hebben van psychische problemen. Dat is echter onzin, zo blijkt uit onderzoek aan de Université Laval in Canada. Ze bestudeerden de gegevens van patiënten die tussen maart 2005 en april 2008 bij de eerste hulp van twee ziekenhuizen aanklopten met klachten van pijn op de borst, waarbij geen oorzaak kon worden gevonden. Een groot aantal van deze patiënten bleek te lijden aan angsten, paniekaanvallen en stemmingswisselingen. Ook bleken sommige patiënten na te denken over zelfmoord.

De onderzoekers keken wanneer deze patiënten bij de eerste hulp aanklopten en keken vervolgens naar de maanfasen. Er bleek geen verband te zijn tussen psychologische problemen en de vier maanfasen. Op één uitzondering na: mensen met angststoornissen bleken tijdens het laatste kwartier 32 procent minder vaak bij de eerste hulp aan te kloppen.


Laatst bijgewerkt: december 2012

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram