VAB-Reisbijstand waarschuwt voor dengue in Thailand en Filipijnen

123-aedes-tijgermug-dengue-03-19.jpg

nieuws

Tijdens de eerste zes maanden van 2019 heeft VAB in 38 procent meer dossiers dan in 2018 medische bijstand geboden voor reizen in Azië. Deze trend lijkt zich deze zomervakantie ook verder te zetten.

VAB-reisbijstand kreeg deze zomer al oproepen voor dengue-koorts vanuit onder andere Thailand, Indonesië, Cambodja, Sri Lanka en India, maar in heel Azië komt dengue voor, alsook in Afrika, de Caraïben en Latijns-Amerika. 

Het Thaise departement voor gezondheid meldt dat tussen 1 januari tot 9 juli al 44.671 mensen besmet raakten en 62 mensen stierven aan dengue. Wie meer dan twee dagen hoge koorts heeft, wordt opgeroepen onmiddellijk naar het ziekenhuis te gaan. In Vietnam is het aantal denguepatiënten de eerste helft van dit jaar verdrievoudigd ten opzichte van 2018: al meer dan 88.000 mensen raakten besmet. Ook in de Filipijnen waarschuwt men voor het denguevirus: daar werden in de eerste helft van 2019 al 85 procent meer mensen besmet dan vorig jaar. Ook in Honduras en de Dominicaanse Republiek slaat men alarm voor knokkelkoorts. Dichter bij huis werd een geval van dengue vastgesteld in Montauban, vlakbij Toulouse. De patiënt was een vrouw die besmet raakte met het virus tijdens haar vakantie op Île de la Réunion.

Lees ook: Dengue (knokkelkoorts): virusinfectie met ernstige complicaties

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram