Magneetstimulatie stopt bedplassen

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
123-bedplassen-05-18.jpg

nieuws

Onderzoekers van de Universiteit van Assioet (Egypte) hebben misschien een oplossing gevonden voor bedplassen: magnetische stimulatie.

De onderzoekers behandelden 41 kinderen van tien tot achttien jaar die kampten met bedplassen met magnetische stimulatie. De helft van de proefpersonen kreeg tien dagen lang zeven minuten per dag magnetische stimulatie ter hoogte van de onderrug – dus in de buurt van de blaas. Bij de andere helft monteerden de onderzoekers het apparaatje verkeerd, zodat er geen stimulatie werd toegediend en er dus enkel een eventueel placebo-effect kon optreden.


Bij beide testgroepen zakte het bedplassen sterk: van gemiddelde zes keer per week naar 0,5 (bij de eerste groep) en twee (bij de placebogroep). Een maand na de behandeling was de plasfrequentie bij de placebogroep echter weer gestegen tot bijna het oude niveau, maar de andere groep zat nog steeds rond een keer per week.

De onderzoeksresultaten verschenen in het vakblad Restorative Neurology and Neuroscience.


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram