Listeriosegevaar in Frankrijk

nieuws Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) laat een aantal vleeswarenproducten uit de handel nemen. Dit gebeurt naar aanleiding van enkele ziektegevallen in Frankrijk waarbij mensen de infectieziekte listeriose opgelopen hebben.

Alle vleeswaarproducten in de handel gebracht onder de handelsbenamingen Stoeffler, Dulano en Claude Leger en met het EG- erkeningsnummer F 67-348-02 CEE in een ovaaltje op de verpakking worden teruggetrokken uit de handel. Dit geldt eveneens voor enkele distributiemerken die ook hetzelfde erkenningsnummer F 67-348-02 CEE in een ovaaltje op hun verpakking vermelden.

Deze vleeswaren kunnen besmet zijn met Listeria monocytogenes.
De Franse autoriteiten hebben daarenboven de fabricatie onmiddellijk stilgelegd.

Het wordt ten stelligste aanbevolen aan de consumenten om dergelijk vleeswaren niet meer te verbruiken en ze zelfs weg te werpen. Indien toch zou gegeten zijn van deze vleeswaren en indien men koorts maakt eventueel vergezeld van hoofdpijn raadpleegt men best de huisdokter.

De listeriabacterie is vaak moeilijk vast te stellen omdat de bacterie zowel in de darmen van gezonde mensen kan worden aangetroffen als in stof, plantenresten, zeewater en rioleringen. De bacterie kan listeriose veroorzaken, een ziekte die een dodelijke afloop kan hebben.

externe link : Overgewicht


Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram