Over overleden baby's: Droomkinderen

Laatst bijgewerkt: oktober 2020

boeken-interviews Het aangrijpende verhaal van Kristel Geysen en haar man Kurt over het verlies van hun twee zoontjes, dat onder andere in een interview op deze site aan bod komt, is recent bij Lannoo uitgegeven onder de titel ‘Droomkinderen’.

Lees ook: Mijn verhaal: de vergeten kinderen

Het is het moedige relaas van de lange weg die het koppel aflegde na het veel te vroege afscheid van hun zoontje Felix bij de geboorte, en hun zoontje Casper, na 6 weken gevecht in de couveuse. In dit boek vertelt Kristel het verhaal van het verlies van hun twee kinderen, de schok en ontkenning in de weken nadien en het lange, moeilijke rouwproces dat daarop volgt. Samen met haar man kiest ze ervoor de pijn niet te ontvluchten maar integendeel recht in de ogen te kijken, wat voor sommige omstaanders confronterend is en vaak moed vraagt om in mee te gaan. Toch blijkt uit het boek dat het grote taboe dat rond het verlies van een kind hangt, de laatste jaren een beetje is opgeheven. Hulpverleners zien steeds vaker in hoe belangrijk het voor ouders is om te blijven praten over hun overleden baby zodat die een plaatsje krijgt in de wereld. Kristel vertelt ook hoe louterend deze ervaring voor hen geweest is en hoe ze, samen met hun derde kindje Lila, de herinnering aan hun twee zoontjes levend houden.
Het boek is een troost voor ouders die hetzelfde meemaakten en een verheldering voor alle anderen, en vooral ook een eerbetoon aan Casper en Felix.

Droomkinderen, Afscheid van mijn twee te vroeg geboren zoontjes, Kristel Geysen, Lannoo 2003,ISBN: 90-209-5000-2, EUR 16,95
Voor info en hulp: www.metlegehanden.be (werkgroep ouders van een overleden baby)

Lees ook: Over doodgeboorte: Stille baby’s
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram