Over afscheid: In de knop gebroken. Als geboorte en dood samenvallen

Laatst bijgewerkt: oktober 2020
in-de-knop-gebroken.jpg

boeken-interviews In de knop gebroken. Als geboorte en dood samenvallen (ISBN 90 209 5533 0, euro 12,95, 160 blz.) werd geschreven door Patrik Somers & Greet Raeymaekers. Van Patrik Somers, rouwbegeleider, verscheen eerder het veelgelezen boek Woorden van troost. Dit boek schreef hij samen met zijn vrouw, die verloskundige is. Het richt zich tot alle moeders en vaders voor wie geboorte en sterven samenvielen, om van die doodstille geboorte een kostbare herinnering te maken. Allerlei suggesties komen aan bod: rituelen, tekstjes, praktische informatie. Het boek bevat ook getuigenissen en literaire teksten over het onderwerp, die zorgen voor troost en (h)erkenning.

IN DE KNOP GEBROKEN brengt een troostende verzameling helende woorden bijeen voor wie voor, tijdens of net na de geboorte geconfronteerd is met het verlies van een kindje.
Dit koesterboek bevat uit het leven gegrepen getuigenissen van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en literaire teksten van diverse auteurs over dit onderwerp. Deze woorden zorgen voor troost en (h)erkenning voor rouwende mensen. Voor troostende mensen (vrienden, familieleden, artsen en andere hulpverleners) vormen deze teksten een bron van inspiratie om mensen in hun intense verdriet bij te staan.
Met teksten en getuigenissen van o.m. TJEU LEENDERS, MARINUS VAN DEN BERG, RIET VAN ROOIJ, LUC VERSTEYLEN, PAUL VAN OSTAIJEN, WILLEM VERMANDERE, CLAIRE VANDEN ABBEELE...

Met handige literatuurlijst en praktische adressen
Vol getuigenissen en literaire teksten, die hulp bieden bij de verwerking van het verlies van een kindje, net voor, net na of tijdens de geboorte

In de knop gebroken. Als geboorte en dood samenvallen-Uigeverij Lannoo- (ISBN 90 209 5533 0, euro 12,95, 160 blz. )

Lees ook: Een miskraam of bloedverlies in de eerste maanden
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram