Borstvoeding maakt kinderen slimmer

nieuws Volgens een Deens onderzoek zijn kinderen die gedurende een lange periode borstvoeding krijgen, gemiddeld verstandiger dan kinderen die geen of slechts heel kort borstvoeding hebben gekregen.
De onderzoekers analyseerden gegevens van ruim 3.000 volwassen mannen en vrouwen. Mensen die tussen 7 en 9 maanden borstvoeding hadden gekregen, scoorden beduidend beter op IQ-tests dan mensen die geen of minder dan een maand borstvoeding kregen. Borstvoeding langer dan negen maanden leverde geen bijkomend voordeel op.
De onderzoekers suggereren dat bepaalde voedingsstoffen in de moedermelk, samen met de fysieke en psychologische effecten van borstvoeding, de betere resultaten kunnen verklaren.
De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert om minstens 6 maanden uitsluitend borstvoeding te geven. Volgens een recent Brits onderzoek stopt een toenemend aantal vrouwen echter voortijdig. Van de 69% Britse vrouwen die beginnen met borstvoeding, stopt 21% na enkele dagen en nog eens 36% na 5 à 6 weken.
Bron: Journal of the American Medical Association, 14 mei 2002

Lees ook: Nieuwe richtlijnen over borstvoeding en kunstvoeding voor zuigelingen


Laatst bijgewerkt: juni 2012

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram