IVF-kinderen hebben meer kans op kanker en autisme

nieuws Kinderen die worden geboren nadat de ouders een vruchtbaarheidsbehandeling hebben ondergaan, hebben een tot driemaal grotere kans op autisme, kanker en spastische verlamming.
Amerikaanse wetenschappers onderzochten 2000 vrouwen die na een lange periode van onvruchtbaarheid een kind kregen en vergeleken hen met 2000 normaal vruchtbare vrouwen. De gezondheid van de kinderen werd tot hun zesde levensjaar vergeleken.
De kinderen die na een IVF-behandeling werden geboren, hebben een vier keer zo grote kans op autisme. Hyperactiviteit en leerproblemen komt 40 keer zo vaak voor en de kans op gezichts- en gehoorproblemen is bij de kinderen verdubbeld.
Het hogere risico kan volgens de onderzoekers waarschijnlijk worden verklaard door de medische problemen die aan de basis liggen van de onvruchtbaarheid, zoals diabetes. Het is evenwel niet uitgsloten dat de vruchtbaarheidsbehandeling zelf ook een rol speelt.

bron: American Society for Reproductive Medicine

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Baby op komst ? Baby op komst ?

Vraag nu je startbedrag van 1.167,33 € aan. Het duurt slechts enkele minuten.

Startbedrag aanvragen

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram