Wat mag je wel en niet eten bij astma ?

123-p-gezin-eten-tafel-170-10.jpg

nieuws Spelen voedingsgewoontes een rol bij gevoeligheid voor astma? Het blijkt van wel! Er zijn voedingsmiddelen die een nefaste invloed hebben, maar gelukkig zijn er ook die beschermen.

Volgens Le Journal international de médecine (JIM) zijn er al gegevens over het verband tussen voeding en astma bij kinderen. Een team aan de universiteit van Porto heeft dit thema onderzocht bij volwassenen, zo’n 33.000 personen in totaal. Er werd gezocht naar een link tussen de voedingsgewoontes en astma (de diagnose ervan)en twee soorten voedingspatronen kunnen in verband worden gebracht met de ziekte en de ernst van de problemen.

Heeft een nefaste invloed: een voedingspatroon dat rijk is aan vetten, suiker en zout. En dat gekenmerkt wordt door een grote consumptie van chocolade, zoetigheid, gebak, gezouten snacks, chips, fruitsap, soda’s en gealcoholiseerde dranken.

Heeft een beschermende invloed: een voeding die rijk aan vis, fruit en groente.

"Deze informatie is coherent met wat ook bij kinderen werd vastgesteld", zegt JIM. "De onderzoekers veronderstellen dat de weldadige effecten gelinkt zijn aan de aanwezigheid van een aantal belangrijke stoffen in vis, groente en fruit namelijk omega-3, vitamines, mineralen en andere substanties die antioxiderende, anti-inflammatoire en immunomodulerende eigenschappen hebben. De vezels spelen waarschijnlijk ook een positieve rol bij de microbiota – de darmflora – en zijn productie van vetzuren die erom bekend staan dat ze de ernst van allergene ontstekingen van de luchtwegen verminderen".

bron: : Clinical & Experimental Allergy (http://onlinelibrary.wiley.com/subject/code/MD20/titles)

Laatst bijgewerkt: november 2016
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram